Ποιος ειναι ο Γιαννης Στουρναρας Reviewed by Momizat on . Λένε πως ο Βασίλης Ράπανος, πριν παραιτηθεί, είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως να είναι στο οικονομικό επιτελείο. Τελικά, η μοίρα ήθελε να είναι εκείνος που θα αναλάβ Λένε πως ο Βασίλης Ράπανος, πριν παραιτηθεί, είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως να είναι στο οικονομικό επιτελείο. Τελικά, η μοίρα ήθελε να είναι εκείνος που θα αναλάβ Rating:
You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ποιος ειναι ο Γιαννης Στουρναρας

Ποιος ειναι ο Γιαννης Στουρναρας


Λένε πως ο Βασίλης Ράπανος, πριν παραιτηθεί, είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως να είναι στο οικονομικό επιτελείο. Τελικά, η μοίρα ήθελε να είναι εκείνος που θα αναλάβει το πιο… καυτό χαρτοφυλάκιο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι εδώ και λίγη ώρα ο νέος υπουργός Οικονομικών. Ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, ο άνθρωπος που θα κρατάει στα χέρια του την… «καυτή πατάτα».

Είναι οικονομολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου. Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Στις 17 Μαΐου ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο. 

Πηγή: newsit
Share

© 2012 Powered By Wordpress, Ανάπτυξη - Μελέτη Σχεδιασμού "the Smalls"

Scroll to top