Πως θα διοριστουν οι δικαστικοι αντιπροσωποι στις εκλογες Reviewed by Momizat on . Εγκύκλιο για  το διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων εξέδωσε το αρμόδιο για την εκλογική διαδικασία Τμήμα του Αρείου Πάγου.Σύμφωνα με αυτήν,   μέχρι την Τρίτη 17 Α Εγκύκλιο για  το διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων εξέδωσε το αρμόδιο για την εκλογική διαδικασία Τμήμα του Αρείου Πάγου.Σύμφωνα με αυτήν,   μέχρι την Τρίτη 17 Α Rating:
You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πως θα διοριστουν οι δικαστικοι αντιπροσωποι στις εκλογες

Πως θα διοριστουν οι δικαστικοι αντιπροσωποι στις εκλογες


Εγκύκλιο για  το διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων

εξέδωσε το αρμόδιο για την εκλογική διαδικασία Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με αυτήν,   μέχρι την Τρίτη 17 Απριλίου 2012, τα δικαστήρια της χώρας, οι Δικηγορικοί και Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι πρέπει να διαβιβάσουν στον Άρειο Πάγο κατάλογο με τα ονόματα όσων έχουν δικαίωμα να διοριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι, ενώ στις 18 Απριλίου 2012 πρέπει να διαβιβαστούν  στον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις προτίμησης και εξαίρεσης διορισμού.
 Επίσης, οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Συμβουλίου της Επικρατείας, όλων των Πολιτικών-Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων όλης της χώρας, η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και το υπουργείο Δικαιοσύνης υποχρεούνται να αποστείλουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, τους ονομαστικούς καταλόγους των μελών τους (κατ” απόλυτη αλφαβητική σειρά), που κατά το νόμο διορίζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Στους καταλόγους αυτούς δεν θα συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι θα αποστείλουν τις καταστάσεις των μελών αυτών κατά εφετειακή περιφέρεια, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να αποστείλει ονομαστικούς καταλόγους: α) των υπαλλήλων της Κεντρικής του Υπηρεσίας, β) των επιμελητών ανηλίκων, γ) των άμισθων υποθηκοφυλάκων όλης της χώρας και δ) των έμμισθων υποθηκοφυλάκων όλης της χώρας, που κατά την εκλογική νομοθεσία έχουν δικαίωμα να διοριστούν ως αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής.

Στους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους έχουν διαβιβαστεί τα νέα έντυπα των αιτήσεων προτίμησης και εξαίρεσης που θα καταθέσουν οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι στους Συλλόγους τους, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους. Στην εγκύκλιο ότι τα παλαιά έντυπα δεν ισχύουν.
Ο Άρειος Πάγος δεν θα παραλάβει μεμονωμένες αιτήσεις προτίμησης ή εξαίρεσης. Κάθε υποψήφιος δικαστικός αντιπρόσωπος έχει δικαίωμα να υποβάλει μία και μόνο αίτηση, ενώ υποβολή περισσότερων αιτήσεων με ίδιο ή διαφορετικό περιεχόμενο ενέχει τον κίνδυνο αυτόματου αποκλεισμού του από οποιοδήποτε διορισμό. Δεκτές δεν θα γίνουν αιτήσεις προτίμησης για μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, για αναπληρωματικούς αντιπροσώπους και για συνυπηρέτηση.

Σε ανακοίνωσή του ο  Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι όσοι δικηγόροι επιθυμούν να διορισθούν δικαστικοί αντιπρόσωποι ή να εξαιρεθούν πρέπει να υποβάλουν ειδικό έντυπο αίτησης μέχρι την 18η Απριλίου 2012 στο Σύλλογο (Ακαδημίας 60) και στο κτίριο 7 στο Πρωτοδικείο Αθηνών.Οι αιτήσεις προτίμησης ή εξαίρεσης των Αθηναίων δικηγόρων μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά.


Όπως επισημαίνει ο ΔΣΑ  δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις για μονοεδρικές περιφέρειες (Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδας και Σάμου), αναπληρωματικούς αντιπροσώπους και  συνυπηρετήσεις. Επίσης, δεν θα ληφθούν υπόψη αιτήσεις προτίμησης που θα αναγράφουν συγκεκριμένα τμήματα, διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες,  περισσότερους από ένα Δήμο και  περισσότερες από μία εκλογική περιφέρεια.
Πηγή:  star
Share

© 2012 Powered By Wordpress, Ανάπτυξη - Μελέτη Σχεδιασμού "the Smalls"

Scroll to top