23.9 C
Larissa
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ̈Θέλω τη Λάρισα τόπο για να ζεις και όχι...

̈Θέλω τη Λάρισα τόπο για να ζεις και όχι απλώς για να μένεις. Θα εργαστώ όχι μόνο για ένα καλύτερο Δήμο Λάρισας, αλλά κυρίως για έναν καλύτερο Δήμο Λαρισαίων

Συναντήσαμε τον Σπύρο Γκουργκούλια, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη ̈Συμπαράταξη Λαρισαίων ̈ του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και μιλήσαμε για την απόφασή του να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κύριε Γκουργκούλια, θα ήθελα καταρχάς να μας πείτε λίγα λόγια για σας, ώστε να σας γνωρίσουν οι συμπολίτες μας. Αφού ζητάτε την ψήφο τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ποιος είστε και ποιες είναι οι αξίες και οι εμπειρίες που φέρνετε μαζί σας.● Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα, είμαι παντρεμένος, και έχω δύο παιδιά.
Στο οικογενειακό περιβάλλον που μεγάλωσα υπήρχαν ιδιαίτεροι δεσμοί με τη θρησκεία καθώς και τα τέσσερα αδέρφια του πατέρα μου είναι μοναχοί, στη Σιμωνόπετρα του Αγίου Όρους και στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Το γεγονός αυτό μας έφερε κοντά σε αξίες και αρχές διαμορφώνοντας την ηθική της οικογένειας, αλλά μας στέρησε τη δυνατότητα για ένα πιο ευρύ οικογενειακό περιβάλλον. Αυτό επίσης ήταν πάντα τροχοπέδη σε κάθε επιχειρηματική και επαγγελματική μου δραστηριότητα, γιατί η ηθική έμπαινε πάνω από το προσωπικό συμφέρον. Γενικά πιστεύω πολύ στην οικογένεια, όπως επίσης ότι πολλές από τις θεμελιώδεις αξίες της οικογένειας, αποτελούν τη βάση για τις θεμελιώδεις αξίες που θα μας ακολουθούν πάντα, και που θα μοιραζόμαστε στην κοινωνίας που ζούμε, αφού μια οικογένεια είναι μια μικρής κλίμακας αντανάκλαση της δομής της κοινωνίας.

Σε επαγγελματικό επίπεδο γνωρίζω ότι έχετε ένα πλούσιο βιογραφικό και μάλιστα από νεαρή ηλικία. Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια;

● Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1992 όμως, εργάζομαι στο χώρο των γυμναστηρίων και του αθλητισμού είτε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής είτε ως υπεύθυνος γυμναστηρίου. Έχω εργαστεί στις επιχειρήσεις Top Ten Hellas, Vis VItalis, Sprinters Fitness Hall και τώρα στις επιχειρήσεις ‘Mind Your Body’ και ‘Παίζω και Μαθαίνω’. Είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Λάρισας και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω συναντήσει διάφορες δύσκολες καταστάσεις όπου και κλήθηκα να τις αντιμετωπίσω. Καταστάσεις που δεν αφορούσαν και επηρέασαν μόνο τη δική μου επιχείρηση. Ειδικά την περίοδο του κορωνοϊού, ως μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηριούχων, από τις συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη που είχαμε για την αντιμετώπιση της κατάστασης, κατάλαβα τη σημαντικότητα της δράσης του ατόμου και της ενασχόλησής του με τα κοινά. Είναι χρέος όλων μας η ενεργή πολιτική συμμετοχή για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας και εν γένει της πολιτείας μας.

Και αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσατε την κάθοδό σας στις δημοτικές εκλογές;

 

● Ακριβώς. Είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνεις παρά να πράττεις! Το δύσκολο είναι να σηκωθείς από τον καναπέ σου, να στερήσεις χρόνο από την

καθημερινότητά σου, και να βγεις μπροστά, συζητώντας με τους συμπολίτες σου τα προβλήματα που τον απασχολούν ώστε να μπορείς να προτείνεις λύσεις, ακόμα και να διαφωνήσεις. Πάντα όμως πρέπει να αναλάβεις δράση. Όντας δημότης, εργαζόμενος, σύζυγος και κυρίως πατέρας δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος και να περιμένω από τους άλλους να προσφέρουν στα παιδιά μου το βοιωτικό επίπεδο που τους αξίζει. Οφείλω και εγώ, όπως πάρα πολύ άνθρωποι πριναπόεμέναέκαναν,νασυμμετέχωενεργάσεκάθετιπουαφορά την κοινωνία μας. Να μάθω να σέβομαι τις απόψεις και τις ιδιαιτερότητες των συνανθρώπων μου, να συνεισφέρω τις εμπειρίες που έχω και που με ακολουθούν, και πάντα να προσπαθώ όχι μόνο για ένα καλύτερο περιβάλλον που ζούμε και κινούμαστε καθημερινά, αλλά και για μια πιο ποιοτική συμβίωση που βασίζεται στις ανθρώπινες αξίες.

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ̈Συμπαράταξη Λαρισαίων ̈ και τον Απόστολο Καλογιάννη;

 

● Την απόφασή μου να συμπαραταχθώ με τον Απόστολο Καλογιάννη και την ομάδα του τη σκέφτηκα αρκετά έχοντας ως οδηγό την πλούσια εμπειρία και το αξιοσημείωτο έργο του! Πιστεύω στη πλούσια εμπειρία του νυν δημάρχου στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως επίσης πιστεύω ότι ή Συμπαράταξη Λαρισαίων είναι έτοιμη να συνεχίσει και να ξανα-αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης της πόλης της Λάρισας για τα επόμενα χρόνια και να ολοκληρώσει δρομολογημένα και νέα έργα. Βλέπω την πόλη μου να αλλάζει προς το καλύτερο, είναι σε μία τροχιά ανάπτυξης, είναι βιώσιμη, εξωστρεφής, φιλική στην επιχειρηματικότητα, με μεγάλες διοργανώσεις, συνέδρια, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά η οποία αναδεικνύεται και φέρνει επισκέπτες στην πόλη κάνοντάς την προορισμό, και όχι στάση, όπως τα παλαιότερα χρόνια.
Τέλος, δίπλα στον Απόστολο Καλογιάννη στρατευθήκαμε μία ομάδα πολιτών και όχι πολιτικών, που δεν φοράμε κομματικές παρωπίδες και δεν έχουμε προσωπικά κίνητρα. Η ομάδα μας διαθέτει άξια στελέχη, ολοκληρωμένο πρόγραμμα, τεχνογνωσία, όρεξη και μεράκι, ώστε να μεταμορφώσει τη Λάρισα της επόμενης δεκαετίας, τόσο το κέντρο της όσο και τις γειτονιές της, σε μία πόλη βιώσιμη, συμπεριληπτική και περισσότερο φιλική για τις οικογένειες που την κατοικούν. Επειδή προέρχομαι από τον χώρο του αθλητισμού, πιστεύω ακόμη περισσότερο στην δύναμη της ομάδας γιατί πάντα πίσω από κάθε σπουδαίο έργο βρίσκεται μια σπουδαία ομάδα. Και ο Απόστολος Καλογιάννης την έχει. Η Λάρισα του αύριο πρέπει να είναι επίτευγμα της σύνθεσης ιδεών και της συνεργασίας των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης.


Γιατί οι δημότες Λαρισαίων πρέπει να επιλέξουν τη ̈Συμπαράταξη Λαρισαίων ̈ και τον Σπύρο Γκουργκούλια; Ποιο είναι το όραμά σας;

 

● Ως Λαρισαίος πολίτης, οικογενειάρχης, ελεύθερος επαγγελματίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και κάτοικος μιας ευρωπαϊκής χώρας, οραματίζομαι την πόλη μας σε ένα δυναμικό πλαίσιο δράσεων που αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα και σέβεται την ιστορία της. Η Λάρισα μας χωράει όλους. Μας χωράει με τον πλούτο των ιδεών μας, με τη διαφορετικότητα των πολιτικών μας προελεύσεων και με την ποικιλία των εμπειριών όλων μας. Έτσι μόνο θα φτιάξουμε μια πόλη φιλική στους κατοίκους της και στους επισκέπτες της. Με ζωντανές τις γειτονιές, με ποιότητα ζωής, με χρώμα και ταυτότητα. Με σεβασμό στο αστικό και φυσικό περιβάλλον και με περισσότερο πράσινο. Μια πόλη ασφαλή για όλους. Μια πόλη που θα σέβεται τους κατοίκους της και που οι κάτοικοί της θα είναι ενεργοί πολίτες. Γιατί μια πόλη με ενεργούς πολίτες είναι μια πόλη με προοπτική και μέλλον που θα δίνει περισσότερες επιλογές στη δουλειά, στη διασκέδαση και στην ανθρώπινη επικοινωνία.

Συνεχίζοντας τη μέχρι σήμερα κοινωνική μου πορεία, δεσμεύομαι να δράσω με δικαιοσύνη, εντιμότητα, ενσυναίσθηση και με το βλέμμα στραμμένο στην πρόοδο και στην κοινωνια της Λάρισας. Καλώ λοιπόν, τους συμπολίτες μου να με τιμήσουν με την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλω ανιδιοτελώς, κάθε δυνατή προσπάθεια για να λυθούν προβλήματα της πόλης μας και να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους, όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά με σχέδιο, σκληρή δουλειά και συγκεκριμένες λύσεις. Γιατί θέλω τη Λάρισα τόπο για να ζεις και όχι απλώς για να μένεις. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε, όχι μόνο για έναν καλύτερο Δήμο Λάρισας, αλλά για έναν καλύτερο Δήμο Λαρισαίων!

 

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα