Ο Δημήτρης Κουρέτας περιγράφει τους λόγους «που δεν προχωράμε μπροστά σαν Θεσσαλία».

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια από τις χαμηλότερες θέσεις σε σχέση με τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ. Παρά τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει ο κ. Αγοραστός για υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων και για σωρεία έργων που εκτελούνται, οι αριθμοί τον διαψεύδουν».

Μάλιστα ο Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος έρχεται να καταθέσει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της Περιφέρειάς μας βασίστηκε σε πίνακα που αναφέρει ότι για την προγραμματική περίοδο 2014 -2020 ο συνολικός μέσος όρος απορροφητικότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας φτάνει μόλις στο 14%. «Οι επιδόσεις αυτές» τόνισε χαρακτηριστικά «φέρνουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη προτελευταία θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας».

Κατά τα λοιπά ο Δημήτρης Κουρέτας ανέφερε ότι τα ψηφοδέλτιά του είναι έτοιμα ήδη σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα και απομένουν μόνο κάποιες κενές θέσεις για το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας. «Οι υποψήφιοι μας είναι άνθρωποι της παραγωγής και της δημιουργίας» είπε «ο συνδυασμός μας δεν έχει κομματικές αναφορές. Είμαστε ένα πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο».

Πηγή: trikalavoice.gr