Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, διοργανώνουν εκδήλωση, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 και ώρα 8μ.μ. στην Πλατεία της Νίκαιας, με θέμα «Κλώτσα την Μπάλα και όχι τη Ζωή».
Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα, όχι προσωπικό, η επίλυση ή η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί τη συνεργασία της κοινωνίας με όλους τους φορείς, άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένους. Είναι ένα από τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει και η ελληνική κοινωνία, δεδομένου ότι αφορά μεγάλο αριθμό ενηλίκων, αλλά και τη νεολαία, τα νέα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας, παιδιά που βρίσκονται στην ευαίσθητη ηλικιακά φάση της εφηβείας, όπου η τάση για αμφισβήτηση, αλλά και η «δίψα» για να γνωρίσουν τον κόσμο, οδηγεί τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα σε διαδρομές ζωής που δεν έχουν γυρισμό!
Η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία το συγκεκριμένο θέμα, συνδιοργανώνει τη συγκεκριμένη εκδήλωση με τους παρακάτω φορείς: ΚΕΘΕΑ-Έξοδος, ΟΚΑΝΑ, Εθνικό Συμβούλιο Ναρκωτικών (Παράρτημα Λάρισας), Αθλητικός Όμιλος Παναγροτικός Νίκαιας, Γυμναστικός Σύλλογος Νίκαιας, Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος «Θεόκλητος Φαρμακίδης», Όμιλος Γυναικών Δήμου Κιλελέρ «ΑΡΩΓΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νίκαιας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Νίκαιας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Νίκαιας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Νίκαιας, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, Σωματείο Καλαθοσφαίρισης «Νίκαια 2012», Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Η ΑΓΑΠΗ».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν σύντομες ομιλίες από τους εκπροσώπους των φορέων, οι οποίοι θα εκφράσουν το δικό τους μήνυμα για το θέμα της εκδήλωσης μέσα από το χώρο που εκπροσωπούν, θα συσταθεί επιτροπή, η οποία θα αποτελέσει έναν τοπικό φορέα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και ενημερωτικών δράσεων στην περιοχή, ενώ παιδιά θα αναπτύξουν αθλητικά και χορευτικά δρώμενα στο χώρο της πλατείας δίνοντας το μήνυμα «χόρεψε, τρέξε, γέλα, αγάπα, διασκέδασε, μπες σε δράσεις και ομάδες, κάνε φίλους, κ.ά.» και τελικά «Κλώτσα την Μπάλα και όχι την ίδια σου τη Ζωή».
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλελέρ, τον οποίο η Δημοτική Κοινότητα ευχαριστεί θερμά για τη στήριξη και την υποστήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.