Συνεχίζει για τρίτη χρονιάτην άκρως επιτυχημένη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής αλλά και της χώρας ο Μουσικός Σύλλογος «musicArte» Ελασσόνας στις δραστηριότητες  του οποίου εντάσσεται κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας με πυρήνα τη μουσική τέχνη που εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών του στοχεύοντας τόσο στην δημιουργική ψυχαγωγία τους, όσο και στην συστηματική ανάπτυξη και καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων τους.
Ήδη στο σύντομο χρονικό διάστημα από τη σύστασή τους τα τρία χορωδιακά σύνολα, τα οποίααριθμούν περίπου εκατό (100) χορωδούς (Μικτή Χορωδία ενηλίκων, Παιδική – Νεανική χορωδία “musicArte” και προπαρασκευαστικό τμήμα μικρών χορωδών) έχουν να επιδείξουν πολύ πλούσια δραστηριότητα καθώς έχουν πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες σε ολόκληρη την επικράτειααποσπώντας κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή τους.
Νέες εγγραφές μικρών και μεγάλων χορωδών γίνονται μετά από ακρόαση (δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις).
Και τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων (κλασικών, μοντέρνων και παραδοσιακών) σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε συνδυασμό με υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής καθώς επίσης τμήμα babymusic, μουσικού νηπιαγωγείου και μουσικής προπαιδείας, μονωδίας-λυρικού και μοντέρνου τραγουδιού, ορθοφωνίας, προετοιμασίας για τα μουσικά τμήματα των ΑΕΙ. κ.α.Τα μέλη του συλλόγου  έχουν τη δυνατότητα – σε συνεργασία με υψηλού επιπέδου ωδεία της ευρύτερης περιοχής – να ολοκληρώσουν κύκλους σπουδών αποκτώντας αναγνωρισμένο από το κράτος τίτλο (πτυχίο ή δίπλωμα).
Αξιοσημείωτο είναι ότιτρεις σπουδαστές του συλλόγου(τάξη ανωτέρων θεωρητικών του κ. Κων/νου Μάτη)πέτυχαν να εισαχθούν με πολύ καλή σειρά σεμουσικά τμήματαΑΕΙ της χώραςκαι μευψηλή βαθμολογία στα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων (Ελένη Μποχώρη – Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, Νικόλαος Ζιώγας – Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ΠΑΜΑΚ, Δημήτριος Μπίλλης – Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ).
Την επιμέλεια των εργαστηρίων έχουν καταξιωμένοι σολίστες καθηγητές, μουσικολόγοι-παιδαγωγοί με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία καικαλλιτεχνική δραστηριότητα.
Πληροφορίες – εγγραφές νέων μελών καθημερινά 18:00 – 20:30 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου 1ης Μεραρχίας 38 και στα τηλ. 6977 144909, 6973 450912 και 24930 23058.