Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές» ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με τη δράση «Λευκές περιοχές», 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποκτούν πρόσβαση σε αυτή δωρεάν και για διάστημα οκτώ ετών, με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Παράλληλα, διατηρείται η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, πάντα χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Σε αυτή την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Την ευθύνη του γενικού συντονισμού της δράσης έχει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET). Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου αντλούνται από τις βάσεις δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΑΑΔΕ μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λειτουργεί help desk της δράσης. Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω e-mail στο [email protected], είτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00 στο τηλέφωνο 215 2157840.

Πλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, δίχως γραφειοκρατία και άσκοπες μετακινήσεις, οι πολίτες των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, καθώς και σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας μεταδίδονται από τον πάροχο της επιλογής τους.

Στο πλαίσιο της δράσης, τόσο η πρόσβαση, όσο και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται δωρεάν για διάστημα οκτώ ετών.

Οι «λευκές περιοχές» της Λάρισας

Συνολικά 50 περιοχές σε πέντε δήμους του νομού Λάρισας βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης και μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Αναλυτικά:

Αγιάς: Μεταξοχώρι, Νερόμυλοι, Ποταμιά, Πρινιάς, Καρίτσα, Ομόλιο, Παλαιόπυργος, Στόμιο, Μαρμαρίνη, Σκλήθρο

Ελασσόνας: Άκρη, Κρανέα Ελασσόνος, Λουτρό, Κουτσούφλιαν, Αγιονέριο, Αετορράχη, Βαλανίδα, Καρυά, Συκαμινέα, Δολίχη, Λιβάδι, ΒρυσοπούλεςΙερά Μονή Σπαρμού, Γιαννωτά, Λυκούδι

Τεμπών: Αμπελάκια, Τέμπη, Γόννοι, Ελαία, Ιτέα, Καλλιπεύκη, Κάτω Αιγάνη, Ραψάνη, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, Παραπόταμος, Ακρινόν, Κυψελοχώρι, Χειμάδι.

Τύρναβος: Κόρδεσι , Άνω Αργυροπούλι, Δαμάσι

Φάρσαλα: Κρήνη, Άγιος Αντώνιος, Κοκκίνω, Ασπρόγεια, Κάτω Βασιλικά, Πολυδάμειον, Ρήγαιον, Βρυσιά.

(*) Στη σελίδα white-areas.gov.gr μπορείτε να δείτε τις «Λευκές Περιοχές» όλης της χώρας ανά δημοτική ενότητα.

kosmoslarissa.gr