8.9 C
Larissa
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΔείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την ομιλία του Θ. Μαμάκου...

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την ομιλία του Θ. Μαμάκου στη Λάρισα

Θανάσης Μαμάκος: «Έρχομαι για να χτίσω, όχι για να γκρεμίσω»

«Θα κρατήσω ο,τιδήποτε θετικό και θα το αναπτύξω – Σας καλώ να κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων στην κεντρική του ομιλία «Βούλιαξε» η πλατεία Ταχυδρομείου



 

«Ως νέος δήμαρχος της Λάρισας, να γνωρίζετε καλά, έρχομαι για να χτίσω, όχι για να γκρεμίσω. Για να κρατήσω ο,τιδήποτε θετικό και να το αναπτύξω. Αυτή είναι η κουλτούρα μου, αυτό είναι το καθήκον μου, αυτό θα κάνω. Την επόμενη μέρα, μαζί θα βρισκόμαστε, στην ίδια πόλη, στους ίδιους δρόμους, με τα ίδια προβλήματα. Και όλοι ενωμένοι θα τα λύσουμε.Γιατί η Λάρισα είναι πάνω από όλους και από όλα», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, στην κεντρική του ομιλία.

Στην κατάμεστη πλατεία Ταχυδρομείου, όπου χιλιάδες Λαρισαίοι έστειλαν ένα «ηχηρό» μήνυμα νίκης και ανανέωσης στην εκδήλωση της «Λάρισας που μας αξίζει!», ο κ.Μαμάκος εμφανίστηκε ενωτικός, υπερβατικός και κάλεσε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών τοποθετήσεων, την Κυριακή, να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής. «Η Λάρισα είναι πάνω από όλους και από όλα. Όλοι μαζί θακάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά», είπε, καταχειροκροτούμενος.

Δέσμευση καρδιάς

«Την Κυριακή οι Λαρισαίοι γυρνάμε μαζί τη σελίδα! Η καινούργια όμως σελίδα έχει δυστυχώς και  πόνο για χιλιάδες συνανθρώπους μας. Έχει κατεστραμμένα όνειρα, χαμένες περιουσίες, έχει συντρίμμια ζωής, που άφησε πίσω του το χτύπημα των πλημμυρών.

Έχει ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας: Να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ξαναβρούν το χαμόγελό τους. Να απαλύνουμε τον πόνο τους. Να καλύψουμε τις απώλειές τους. Να ξανασταθούν όρθιοι και δυνατοί και να συνεχίσουν τη ζωή τους. Είναι υπόθεση που αφορά τους πάντες. Και είναι δέσμευση καρδιάς ότι θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για αυτό», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Μιλάμε με έργα και πράξεις

«Αποδείξαμε ότι αυτά που λέμε και τα εννοούμε και τα κάνουμε πράξη. Όπως εννοούσαμε τη συγγνώμη που ζητήσαμε, όταν οι έχοντες την ευθύνη προσπαθούσαν να αποδράσουν από τις πραγματικές τους ευθύνες. Όπως εννοούσαμε ότι θα διαθέσουμε τα χρήματα για απολυμάνσεις σπιτιών, χρήματα που αντιστοιχούσαν στα έξοδα των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου, που δεν κάναμε. Και τα διαθέσαμε.

Ναι ξέρω ότι δεν φτάνει! Ποτέ δεν θα είναι αρκετό οτιδήποτε για αυτόν που έζησε την καταστροφή! Αλλά δεσμεύομαι μέσα από την καρδιά μου ότι θα κινήσω γη και ουρανό για να βρω λύσεις που θα προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση στους συμπολίτες μου», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Λέμε «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»

«Υπάρχει και ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα. Να πούμε το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» με πράξεις. Να κάνουμε τους πολίτες να νιώσουν ασφαλείς, να κάνουμε την πόλη μας ανθεκτική. Γιατί η κλιματική αλλαγή είναι εδώ! Γιατί οι επιπτώσεις της δεν μπορούν να κάνουν κανένα να αδιαφορεί!

Η Αντιδημαρχία Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής θα αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της. Κυβέρνηση και Περιφέρεια θα αναλάβουν τις δικές τους και θα κληθούν να υλοποιήσουν τα μέτρα και τις δράσεις που ο Δήμος θα προτείνει, σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης και διακεκριμένους επιστήμονες. Και ο Δήμος θα αναλάβει τις δικές του ευθύνες, ώστε να μπορούν οι πολίτες να ξανανιώσουν ασφαλείς και σίγουροι για τη ζωή και το βιος τους. Θα το κάνουμε και θα λογοδοτήσουμε δημόσια για να ξέρετε όλοι τι έγινε και τι όχι!», δεσμεύτηκε ο κ.Μαμάκος.

Συμβόλαιο εμπιστοσύνης

«Το πρόγραμμά μας είναι το συμβόλαιο εμπιστοσύνης  που κάνουμε με την καθεμιά και τον καθένα σας. Οι άνθρωποί μας, είναι η πιο δυνατή ομάδα που θα μπορούσε να έχει κάποιος σε αυτή την προσπάθεια αναγέννησης και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτό τον τεράστιο αγώνα που κάνουν! Γιατί πολύ απλά…λατρεύουν την Λάρισα.

Το όραμά μας είναι ο οδηγός μας σε μια πορεία που θα συνδέσει το παρόν με το μέλλον της πόλης, μιας πόλης που θα αντέχει την ανάπτυξη της, θα δημιουργεί ευκαιρίες για τους κατοίκους της, θα αναπτύσσεται βιώσιμα!

Κοινωνήσαμε όλο αυτό το διάστημα το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας, το μοιράσαμε παντού, και αυτό είναι ο οδηγός μας -ένα πρόγραμμα που αναπτύσσεται στους εξής άξονες: Βιώσιμη Κινητικότητα, Πράσινο στην πόλη και Αστική Ανθεκτικότητα, Καθαριότητα – Ανακύκλωση, Κοινωνική πολιτική – Ευημερία για όλους, Πολιτιστική πολιτική, Ανάπτυξη, Νεολαία-Αθλητισμός, Ισόρροπη ανάπτυξη: Αγκαλιάζουμε τις συνοικίες και ΔιαφάνειαΣυμμετοχικότητα-Ψηφιακή Λάρισα.

Μιλήσαμε για τις βασικές μας επιλογές στην καθαριότητα, στο κυκλοφοριακό, στη στάθμευση, στον Πολιτισμό, στην ανάπτυξη, στην ισόρροπη ανάπτυξη των συνοικιών και την κοινωνική συνοχή, στο Πράσινο και την κλιματική αλλαγή, στην προσπάθεια για μια Έξυπνη πόλη», είπε, αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις της «Λάρισας που μας αξίζει!».

Κριτική για την απουσία προγράμματος

Ο κ.Μαμάκος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική για την απουσία προγράμματος, αλλά και λογοδοσίας προς τους πολίτες, εκ μέρους της απερχόμενης δημοτικής αρχής. «Αυτοί που μας κατηγορούσαν γιατί δήθεν δεν παρουσιάζαμε το πρόγραμμα, ακόμα αναζητούν το δικό τους! Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο υποψήφιος Δήμαρχος να διεκδικεί άλλα 5 χρόνια εξουσίας, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία των 9 χρόνων, χωρίς καμία λογοδοσία και κυρίως χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για το μέλλον! Όσο υλοποίησαν τις δεσμεύσεις τους το 2019 άλλο τόσο θα το κάνουν και αύριο! Με διαφημιστικά βίντεο με μακέτες δεν προχωρά μπροστά η πόλη! Η εικονική πραγματικότητα δεν αγγίζει κανέναν!», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Θα κερδίσουμε τη Λάρισα που μας αξίζει!

«Στις 8 Οκτωβρίου δίνουμε τη μεγάλη ευκαιρία στην πόλη μας. Γυρίζουμε σελίδα! Θέλουμε μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη ανθρώπινη, καθαρή και έξυπνη. Θέλουμε μια πόλη που θα αναπτύσσεται ισόρροπα, με τις συνοικίες να μοιράζονται τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Θέλουμε μια πόλη με λυμένα τα μεγάλα της προβλήματα (κυκλοφοριακό, γραμμές τρένων, στάθμευση, Τελωνείο, καθαριότητα, πράσινο, αξιοποίηση ιστορικών μνημείων, ενσωμάτωση Πηνειού). Θέλουμε μια πόλη της δημιουργίας, της διαφάνειας και της αξιοποίησης του Δημόσιου χρήματος με καθαρό τρόπο.

Θέλουμε τη Λάρισα με ενσωματωμένο τον Πηνειό στη ζωή της με ασφάλεια. Θέλουμε τη Λάρισα του μέλλοντος. Θέλουμε τη Λάρισα που μας αξίζει! Απαιτούμε τη Λάρισα που μας αξίζει! Θα κερδίσουμε τη Λάρισα που μας αξίζει!», είπε ο κ.Μαμάκος

Προσκλητήριο ενότητας και προοπτικής

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα προσκλητήριο ενότητας και προοπτικής, προς όλες και όλους. «Φίλες και φίλοι, σας καλώ όλες και όλους να δώσουμε μαζί μια μεγάλη μάχη για το μέλλον της πόλης μας. Να βαδίσουμε μαζί αυτόν τον όμορφο δρόμο. Είναι ένα προσκλητήριο ενότητας και προοπτικής, ελπίδας και αλλαγής, ανανέωσης και δημιουργίας. Για την πόλη που αγαπάμε. Για τη Λάρισα που θέλουμε, τη Λάρισα που μαζί θα φτιάξουμε σπουδαία ξανά», υπογράμμισε ο κ.Μαμάκος.

Η ομάδα που κάνει τη διαφορά

«Οι άνθρωποί μας, είναι η πιο δυνατή ομάδα που θα μπορούσε να έχει κάποιος σε αυτή την προσπάθεια αναγέννησης και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτό τον τεράστιο αγώνα που κάνουν! Γιατί πολύ απλά…λατρεύουν την Λάρισα», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος. Να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ.Μαμάκου, πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων της παράταξης «Η Λάρισα που μας αξίζει!». Συνολικά, 290 άνθρωποι, καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, συνθέτουν και δημιουργούν ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, ένα από τα πιο δυναμικά που έχουν συγκροτηθεί στην ιστορία των δημοτικών εκλογών της Λάρισας.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα