12.9 C
Larissa
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΈγκλημα Τέμπη: Κατασχέθηκαν τα βίντεο από τον αυτοκινητόδρομο τις...

Έγκλημα Τέμπη: Κατασχέθηκαν τα βίντεο από τον αυτοκινητόδρομο τις επόμενες ώρες μετά την τραγωδία;

Να κατασχέσουν άμεσα τα βίντεο των επόμενων ωρών και ημερών από τον αυτοκινητόδρομο που δείχνει καθαρά την περιοχή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη οφείλουν οι ανακριτικές αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν το έχουν πράξει.

Αν το είχαν κάνει και μάλιστα σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως καταγγέλλουν συγγενείς θυμάτων, θα είχαν συλλέξει κρίσιμα στοιχεία και για τα εγκλήματα που τελέστηκαν μετά την σύγκρουση των δύο τρένων.



Άλλωστε από τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής ερευνών δεν προκύπτει κάτι σχετικό. Αν αυτό το υλικό είχε κατασχεθεί οι αρχές θα είχαν σαφή εικόνα και για τα εγκλήματα που τελέστηκαν και μετά την τραγωδία και θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβαινε στο πεδίο τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Προ ολίγων ημερών το documentonews.gr είχε γράψει σχετικά με την απορριπτική διάταξη που εξέδωσε η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας για τον κ. Τριαντόπουλο και την κ. Ράπτη, μεταξύ άλλων, για κατηγορίες που αφορούσαν το «μπάζωμα». Η εισαγγελέας δεν έπρεπε, αφού έβγαλε πόρισμα πως δεν προκύπτουν ευθύνες, να ζητήσει τα επίμαχα βίντεο; Αν το έκανε, δεν προέκυψε τίποτα σχετικά με την αλλοίωση του χώρου την ώρα μάλιστα που γνωστοποιήθηκε πως υπάρχει ένα ακόμη οικόπεδο στο οποίο από τις πρώτες ώρες μεταφέρθηκαν παράνομα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος;

Οι κάμερες του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή Ευαγγελισμός Λάρισας κατέγραψαν καρέ καρέ τις στιγμές της σύγκρουσης και της έκρηξης που ακολούθησε, το μοιραίο βράδυ της 28ης Φλεβάρη του εγκλήματος στα Τέμπη. Δείτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το documentonews.gr και προέρχονται από στιγμιότυπα των καμερών του αυτοκινητοδρόμου, πως έχουν καταγράψει ακριβώς το μέρος της σύγκρουσης και άρα αν το υλικό των επόμενων ωρών και ημερών είχε ζητηθεί θα είχαμε σημαντικά στοιχεία.

 

 

 

Την ώρα που τα δεκάδες ερωτήματα για το ποιος έδωσε εντολή για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος παραμένουν αναπάντητα, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να βρεθεί υλικό που να αποδεικνύει τις συγκεκριμένες ενέργειες. Καθίσταται, λοιπόν, απαραίτητο οι ανακριτικές αρχές να ζητήσουν και να κατάσχουν τα επίμαχα βίντεο-αν δεν το έχουν ήδη κάνει- από τον αυτοκινητόδρομο πλησίον του σημείου της τραγωδίας και ως εκ τούτου να κατάσχουν πολύτιμα –πιθανώς- πειστήρια για την αλλοίωση του χώρου, καθώς και για τις ενέργειες που ακολουθήθηκαν και για τις οποίες έχει αποδειχθεί πως δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα επίμαχα αυτά βίντεο να μην έχουν τυχαίως διαγραφεί, όπως τόσα και τόσα άλλα.

documentonews.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα