22.9 C
Larissa
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΠυρά από Γουργουλιάνη , πρόεδρο ΙΣΛ για τα στοιχεία...

Πυρά από Γουργουλιάνη , πρόεδρο ΙΣΛ για τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ενώ κινδυνεύουν να μπουν στο κόκκινο Λάρισα και Βόλος

Πάλι το θέμα της αδιαφάνειας στη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τον ΕΟΔΥ, ταλανίζει τη Λάρισα, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου να καταγγέλλει ότι το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει κρίσιμα στοιχεία που συμβάλλουν στο να λαμβάνονται κάθε φορά τα σωστά μέτρα, να μην δημοσιοποιούνται και να κρατούνται από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ή τον ΕΟΔΥ ως «εφτασφράγιστο μυστικό» με αποτέλεσμα οι πολίτες να αμφισβητούν αν η διαχείριση της πανδημίας γίνεται κατά περιοχές και στη χώρα με βάση επιστημονικά ή πολιτικά κριτήρια.

Ο λόγος της ανησυχίας ήταν η ιδιαίτερη αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά στους δήμους Λάρισας και Βόλου, ότι «είναι ανησυχητική η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου» και η προτροπή προς τους πολίτες των δύο αυτών δήμων μα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην αναγκαστεί η πολιτεία να λάβει επιπρόσθετα μέτρα όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6.00 το απόγευμα όταν βαδίζουμε προς την άνοιξη, η μέρα μεγαλώνει και αυτό θα κοστίσει ακόμη περισσότερο και στις τοπικέ οικονομίες, αλλά και στην ψυχολογία των κατοίκων των δύο πόλεων της Θεσσαλίας… Αξίζει να τονιστεί μάλιστα ότι οι δηλώσεις αυτές έγινα το απόγευμα της Παρασκευής όταν ναι μεν η Λάρισα εμφάνιζε 57 κρούσματα (πόσα άραγε από αυτά ήταν από το γενικό πληθυσμό και πόσα από δομές κλειστού τύπου δεν μαθαίνουμε ποτέ) αλλά στη Μαγνησία ανακοινώθηκαν μόλις 7! Τα λύματα από τους βιολογικούς καθαρισμούς των δύο ΔΕΥΑ, είναι ένας δείκτης, αλλά τόσο την Παρασκευή όσιο και το Σάββατο, είχαμε απανωτές τηλεδιασκέψεις με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης και ο ΕΟΔΥ Θεσσαλίας.



.Έχοντας καταγραφεί μάλιστα μόλις 6 στελέχη της βρετανικής μετάλλαξης στην Π.Ε. Λάρισας, όταν τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, ήταν περίπου 300 στο Νομό, ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ για τη Θεσσαλία καθηγητής κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε σήμερα με δηλώσεις του ότι 7 στα 10 κρούσματα που ανιχνεύονται πλέον στη Λάρισα ανήκουν στη συγκεκριμένη μετάλλαξη. Την ίδια ώρα ο καθηγητής κ. Κώστας Γουργουλιάνης με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας ανέφερε ότι αυτό είναι φυσιολογικό, αφού επικρατεί ο πιο επιθετικός τύπος της μετάλλαξης στη διάδοση, αλλά αυτό δεν είναι επίσημα καταγεγραμμένο για την περιοχή μας, αλλά είναι μία πιθανή εικασία.
Επίσης ανέφερε πως και η υπόθεση ότι η βρετανική μετάλλαξη διαδίδεται περισσότερο στα παιδιά, είναι επίσης κάτι το αναμενόμενο, αφού σε όλο τον πλανήτη αυτή την περίοδο εμβολιάζονται οι ηλικιωμένοι, άρα αποκτούν ανοσία… Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής ωστόσο πως όσο πιο επιθετικός στη διάδοση γίνεται ο ιός αυτό σημαίνει ότι συμφιλιώνεται με τον ξενιστή του και γίνεται λιγότερο επικίνδυνος για την υγεία μας, σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημιακού. Ο καθηγητής θεωρεί πως για να ανησυχήσουμε για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην ΠΕ Λάρισας θα πρέπει να γνωρίζουμε αν αυτά σχετίζονται με το γενικό πληθυσμό, ή αν προέρχονται από κλειστές δομές, όπως τη δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο ή μία ιδιωτική κλινική, που μας έδωσε κρούσματα το τελευταίο 48ωρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα δήλωσε στοπ «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας « την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι άλλο να πεις ότι στα 40 κρούσματα που ανακοινώνονται για τη Λάρισα τα 38 είναι για παράδειγμα από τη δομή του Κουτσόχερου και είναι άλλο να προέρχονται ι από το γενικό πληθυσμό…
Πάντως η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της πόλης, είναι απολύτως ελεγχόμενη και δεν αιτιολογεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Ενδεικτικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας από τα 160 κρεβάτια –covid, είναι γεμάτα μόλις τα 26, ενώ και στις ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων η πληρότητα είναι κάτω του 30%…

Πυρά από Γουργουλιάνη , πρόεδρο ΙΣΛ για τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ενώ κινδυνεύουν να μπουν στο κόκκινο Λάρισα και Βόλος

thessaliatv.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα