10.9 C
Larissa
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΛάρισα: Επέστρεψαν στη διά ζώσης διδασκαλία

Λάρισα: Επέστρεψαν στη διά ζώσης διδασκαλία

Της Νατάσας Πολυγένη

Εμβολιασμένοι είναι στην πλειονότητά τους οι καθηγητές των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης της Λάρισας που άνοιξαν τις πόρτες τους εδώ και λίγες μέρες για τους μαθητές που προσέρχονται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης, είτε με βεβαίωση δύο αρνητικών τεστ αυτοδιάγνωσης.



Ο πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Χρήστος Βλούχος μιλώντας στην «Ε» για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη λειτουργία των φροντιστηρίων με την πανδημία ακόμη να μαίνεται, τόνισε ότι τα φροντιστήρια από την πρώτη στιγμή εφάρμοσαν κατά γράμμα το υγιειονομικό πρωτόκολλο και παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκαν για πολλούς μήνες να λειτουργήσουν εξ αποστάσεως, έκαναν τα πάντα ώστε οι μαθητές να μη στερηθούν την ποιότητα της εκπαίδευσης που τους αξίζει.

«Επανερχόμαστε στη διά ζώσης διδασκαλία και η πλειονότητα των εκπαιδευτικών μας είναι εμβολιασμένοι. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε και διαφορετικά αφού τα σκληρά και δικαιολογημένα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στον εμβολιασμό, καθώς το να κάνει κάποιος δύο φορές την εβδομάδα εργαστηριακά τεστ για να μπορεί να εργαστεί και χρονοβόρο είναι αλλά και δαπανηρό. Τα φροντιστήρια της πόλης έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και λειτουργούν με τη μέγιστη ασφάλεια. Ολιγομελή τμήματα, μάσκες και αποστάσεις. Η τηλεκπαίδευση μας κόστισε πολύ και αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματα των πανελλαδικών με τους χιλιάδες μαθητές που έμειναν εκτός με το νέο σύστημα εισαγωγής και τις κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια. Η φετινή χρονιά με το διπλό μηχανογραφικό κάνει το τοπίο ακόμη πιο θολό και τη διά ζώσης διδασκαλία επιτακτική ανάγκη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών στα φροντιστήρια, ο κ. Βλούχος υπογραμμίζει ότι οι μαθητές και φέτος τίμησαν τις φροντιστηριακές δομές της πόλης καθώς κρατούν υψηλά το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και πολύ χαμηλότερα από άλλες πόλεις τα δίδακτρα. «Κατά μέσο όρο η κάθε τάξη στη Λάρισα είναι περίπου 1000 ευρώ φθηνότερη στα δίδακτρα από κάλε άλλη πόλη. Οι άρτια καταρτισμένοι καθηγητές της Λάρισας, που διαπνέονται από την αγάπη τους στη νέα γενιά, με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας εγγυώνται και δεσμεύονται για το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχεται σε κάθε μαθητή και πρωταρχικός μας στόχος είναι να οδηγήσουμε τα παιδιά στην επιτυχία. Οι γονείς μας εμπιστεύονται και εμείς τιμούμε την εμπιστοσύνη τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο πρόεδρος των Φροντιστηριούχων αναφέρθηκε και στα πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την καθιέρωση του διπλού μηχανογραφικού που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών για το 2022 πολύ πριν τις εξετάσεις. «Αν τα πράγματα φέτος με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ήταν μια φορά δύσκολα, με το διπλό μηχανογραφικό και τη μικρή επιλογή σχολών θα γίνουν δύο φορές πιο δύσκολα. Θα δούμε υποψηφίους να δηλώνουν σχολές με χαμηλή βάση εισαγωγής με τον φόβο ότι δεν θα πιάσουν υψηλή βαθμολογία και θα εισαχθούν σε αυτή με πολύ περισσότερα μόρια από την οριστική βάση εισαγωγής της σχολής, ενώ υποψήφιοι με πολύ χαμηλότερα μόρια, θα μπουν σε υψηλότερες σχολές. Θα είναι γενικά μια δύσκολη χρονιά».

eleftheria.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα