18.4 C
Larissa
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΚρίσιμο δεκαπενθήμερο — Αύξηση ιικού φορτίου σε τέσσερις περιοχές,...

Κρίσιμο δεκαπενθήμερο — Αύξηση ιικού φορτίου σε τέσσερις περιοχές, λίγο πριν από το κόκκινο η Θεσσαλονίκη

Στο μέτωπο της πανδημίας, κρίσιμο είναι το επόμενο δεκαπενθήμερο, οπότε και θα αποτυπωθούν τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των σχολείων και τις αλλαγές του καιρού. Προς το παρόν, πάντως, ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφονται αυξημένα κρούσματα και νοσηλείες και ενδέχεται οι περιοχές να μπουν στο κόκκινο.

Παρά την ύφεση της πανδημίας, σε κλοιό κορονοϊού παραμένουν αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης. Αυξημένο είναι το ιικό φορτίο στα λύματα κατά 198% στην Αλεξανδρούπολη και κατά 166% στη Ξάνθη. Στη Λάρισα αυξήθηκε κατά 62% και στην Αττική κατά 58%.



Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.978 κρούσματα, 322 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 22 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.

Καλή είναι η εικόνα από το άνοιγμα των σχολείων· από τα περίπου 90.000 τμήματα μόνο 6 έχουν κλείσει λόγω κορονοϊού. Ενώνουν τις δυνάμεις τους τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών με τους δήμους, προκειμένου να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων. Από 29 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου οι μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται 4 δωρεάν σελφ-τεστ από τα φαρμακεία για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

“Fake News” για την πανδημία — Έρευνα σε ιστοσελίδες, τα στοιχεία στην εισαγγελία

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ιστοσελίδες που παρακινούν σε ανυπακοή κατά των μέτρων της πανδημίας και διαδίδουν “fake news”. Ήδη, οι Αρχές ερευνούν ενδελεχώς τέσσερις ιστοσελίδες και έξι προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για διασπορά ψευδών ειδήσεων και απόπειρα απάτης.

Στο υλικό που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών περιλαμβάνεται σελίδα που παραπλανεί τον κόσμο σε σχέση με την αναστολή εργασίας στον Δημόσιο Τομέα.

Στην Ηλεία δικάστηκε ο πατέρας μαθήτριας που ισχυριζόταν ότι οι μάσκες εμπορίου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την προστασία από τον κορονοιό, με αποτέλεσμα το παιδί του να μη φοράει μάσκα. Σε βάρος του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή. Ο πατέρας της μαθήτριας άσκησε έφεση για τη σε βάρος του απόφαση.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγη: ert.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα