ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣτο Ριάντ ο πρωθυπουργός – Ενέργεια, οικονομία και άμυνα...

Στο Ριάντ ο πρωθυπουργός – Ενέργεια, οικονομία και άμυνα στην ατζέντα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Με επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία συνεχίσει τις κινήσεις της η Αθήνα στο διπλωματικό πεδίο. Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Ριάντ για επαφές οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας προκειμένου να εμπεδωθεί ο στρατηγικός χαρακτήρας και το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο «Middle East Green Summit», ένα Φόρουμ – πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση εκπομπών ρύπων και την εξισορρόπηση του αποτυπώματος των ορυκτών καυσίμων, μέσω της χρήσης τεχνολογίας “καθαρής” ενέργειας, για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαχείριση υδάτων, μεγάλης έκτασης δενδροφύτευση κ.ά. Στο συγκεκριμένο φόρουμ είναι, άλλωστε προγραμματισμένο να μιλήσουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, John Kerry.

Ισχυρό αποτύπωμα της Ελλάδας στη διπλωματική σκακιέρα

Αύριο, Τρίτη, 26 Οκτωβρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohamed Bin Salman.

Όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση συμβάλλει στην άμυνα της Σαουδικής Αραβίας με την αποστολή μίας συστοιχίας Patriot, κατόπιν της συμφωνίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Ελλάδας στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει ακόμη συναντήσεις με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, ενώ πρόκειται να συμμετάσχει στο Φόρουμ Future Investment Initiative, που συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επενδυτές του Κόλπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγη: ert.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα