35.1 C
Larissa
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΛάρισα: Κάθειρξη 30 ετών για τη μεγάλη απόδραση από...

Λάρισα: Κάθειρξη 30 ετών για τη μεγάλη απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Είχε γίνει μετά η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Λάρισα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Ενόχους, μεταξύ άλλων, για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας έκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, επιβάλλοντας κάθειρξη 30 ετών σε δύο κατηγορούμενους που συμμετείχαν στη μαζικότερη απόδραση που έγινε από τις φυλακές Τρικάλων το βράδυ στις 22 Μαρτίου 2013.

Μια καλοσχεδιασμένη και από καιρό προετοιμασμένη απόδραση, σύμφωνα με τα σχέδια που βρέθηκαν, ενώ οι εξωτερικοί συνεργάτες των δραπετών φαίνεται πως γνώριζαν από όπλα, βεληνεκές, θέσεις βολής κ.λπ.

Οι 11 συνολικά δραπέτες, είχαν λιμάρει κάγκελα κελιών, με σεντόνι έφτιαξαν αυτοσχέδιες σκάλες και ενόσω οι φύλακες κρύβονταν για να προστατευτούν από τα πυρά εκείνοι δραπέτευσαν.

Την επομένη της απόδρασης σε χωράφι και στο 6ο χλμ της επαρχιακής οδού Νίκαιας – Αγίων Αναργύρων Λάρισας σε ένα δρόμο που μόνοι οι ντόπιοι γνωρίζουν, βρέθηκε καμένο  ένα από τα αυτοκίνητα με τα οποία διέφυγαν οι δράστες. Ένα λευκό βαν, μάρκας Mercedes Vito, που είχε κλαπεί από το Κορωπί Αττικής.

Δύο από τους δραπέτες φέρεται πως λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 16 Μαϊου 2013 με λεία άνω του 1 εκατ. ευρώ και εξαφανίστηκαν, όπως και οι περισσότεροι δραπέτες.

Βαγγέλης Κακάρας Ελευθερία

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα