Ορατός για λίγα λεπτά πάνω από τον ουρανό της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα πάνω από την Λάρισα, ήταν το βράδυ του Σαββάτου (16/07) ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.
Ο ουρανός ήταν καθαρός και έγινε ορατός με γυμνό μάτι, και έμοιαζε σαν ένα φωτεινό αστέρι. Για όσους τυχερούς σήκωσαν το κεφάλι εκείνη την ώρα προς τον ουρανό θα είδαν το γρήγορο πέρασμα του σε τροχιά.
Ο σταθμός βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και σε απόσταση 346 χιλιομέτρων και η ταχύτητά του ξεπερνά τα 27.000 χιλιόμετρα την ώρα.
Στην Λάρισα ξεκίνησε να εμφανίζεται στις 21:55:32 από τα Δυτικά (260 μοίρες), στις 21:58:34 βρέθηκε στο πιο κοντινό σημείο όπου εμφανίζεται και στο βίντεο (περίπου ώρα 22:00) με κατεύθυνση Βορειοδυτική (323 μοίρες) και συνέχισε έως 22:04:02 με κατεύθυνση Βoρειοανατολική (48 μοίρες) όπου και εξαφανίστηκε.
Δείτε το βίντεο Βόρεια της Λάρισας στις 22:00 το βράδυ

