ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΛάρισα: Ανοδικά κινούνται οι τιμές στο αιγοπρόβειο κρέας

Λάρισα: Ανοδικά κινούνται οι τιμές στο αιγοπρόβειο κρέας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Ανοδικά κινούνται οι τιμές στο αιγοπρόβειο κρέας τη δεδομένη χρονική περίοδο, με την προσφορά μάλιστα να μειώνεται, όσο ξεκληρίζονται τα κοπάδια λόγω της ακρίβειας στις ζωοτροφές. Πληρωμές δε, όπως η χθεσινή, που κάνει το ΥπΑΑΤ, προκαλούν έντονο εκνευρισμό στους συντελεστές της κτηνοτροφικής παραγωγής.

«Ζήτηση υπάρχει για το προϊόν, με αποτέλεσμα να έχουν ανεβεί και οι τιμές παραγωγού. Τα προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή πάντα ήταν ανεβασμένη η τιμή, όμως φέτος είναι σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Βέβαια, με τα κόστη αντίστοιχα υψηλά, δεν υπάρχει ουσιαστικό όφελος για τον παραγωγό.

Έτσι τα αρνάκια πιάνουν έως και 8 ευρώ το κιλό (σφάγιο), το πρόβατο έως 4,50 ευρώ το κιλό (σφάγιο), ενώ τα μανάρια με συκωταριά χωρίς κεφάλια έως και 6 ευρώ το κιλό. Κατσίκια δεν υπάρχουν αυτή την περίοδο», τόνισε τέλος από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Αβδάνας, αιγοπροβατοτρόφος από την Ελασσόνα, μιλώντας στον ΑγροΤύπο.

agrotypos.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα