Ο Απόστολος της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2023. Προεόρτια των Φώτων. Εορτή της Ορθοδοξίας: . Επιστολή Αποστόλου Παύλου – Προς Τιμόθεο Β’: Τελευταίες προτροπές. Αποστολικό ανάγνωσμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.
Αποστολικό απόσπασμα παραληφθέν Κυριακής προ των Φώτων, προεόρτιο των Θεοφανείων. Ο παρακάτω Απόστολος παραλειφθής από την Κυριακή πριν τα Αγία Θεοφάνεια.
Επιστολή Αποστόλου Παύλου – Προς Τιμόθεο Β’, Δ'(4) 5-8
Σὺ δὲ νῆφε ἐν πᾶσι, κακοπάθησον, ἔργον ποίησον εὐαγγελιστοῦ, τὴν διακονίαν σου πληροφόρησον.
ἐγὼ γὰρ ἤδη σπένδομαι, καὶ ὁ καιρὸς τῆς ἐμῆς ἀναλύσεως ἐφέστηκε.
τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα·
λοιπὸν ἀπόκειταί μοι ὁ τῆς δικαιοσύνης στέφανος, ὃν ἀποδώσει μοι ὁ Κύριος ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, ὁ δίκαιος κριτής, οὐ μόνον δὲ ἐμοί, ἀλλὰ καὶ πᾶσι τοῖς ἠγαπηκόσι τὴν ἐπιφάνειαν αὐτοῦ.
Νεοελληνική Απόδοση
Τελευταίες προτροπές
Εσύ όμως πρόσεχε σε όλα, κακοπάθησε, κάνε έργο ευαγγελιστή, εκτέλεσε πλήρως τη διακονία σου.
Γιατί εγώ ήδη χύνομαι σαν σπονδή, και ο καιρός της αναχώρησής μου έχει φτάσει.
Τον καλό αγώνα έχω αγωνιστεί, το δρόμο έχω τελειώσει, την πίστη έχω τηρήσει.
Λοιπόν, μου απομένει ο στέφανος της δικαιοσύνης, τον οποίο θα μου αποδώσει ο Κύριος εκείνη την ημέρα, ο δίκαιος κριτής, και όχι μόνο σ’ εμένα, αλλά και σ’ όλους αυτούς που έχουν αγαπήσει την επιφάνειά του.
Διαβάστε επίσης το Ευαγγέλιο Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2023, κατά την εορτή του προφήτου Μαλαχίου και προεόρτια των Θεοφανείων. Ευαγγέλιο κατά Μάρκο με το κήρυγμα του Ιωάννη του Βαπτιστή.
ekklisiaonline.gr

