ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΚοροναϊός: Σε ποια πόλη εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο

Κοροναϊός: Σε ποια πόλη εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Αύξηση του ιικού φορτίου του κοροναϊού στα αστικά λύματα σε πόλεις της χώρας καταγράφει η νέα εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, την εβδομάδα 9 έως 15 Ιανουαρίου 2023, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 2 έως 8 Ιανουαρίου 2023, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τρείς από τις επτά (3/7) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρείς από τις επτά περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε μία περιοχή (1/7).

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε:

-στην Πάτρα (+280%),

-στη Λάρισα (+41%) και στο Ηράκλειο (+37%),

ενώ οριακή ήταν η αύξηση  στα Χανιά (+30).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (-56%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική (-16%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στην Θεσσαλονίκη (+5%).

Πηγη: in.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα