ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΚ. Σακελλαροπούλου: Τρία χρόνια στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα –...

Κ. Σακελλαροπούλου: Τρία χρόνια στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα – Απαραίτητη η συναίνεση για μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Τρία χρόνια συμπλήρωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, κάνοντας μία αποτίμηση της έως τώρα θητείας της, μίλησε για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως τις υποκλοπές, την τραγωδία των Τεμπών, τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της δικαιοσύνης, αλλά και για το θεσμικό της ρόλο ενόψει των διερευνητικών επαφών την επομένη των εκλογών.

«Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς συναίνεση (…) Η συναίνεση πρέπει να έχει να κάνει φυσικά με το πολιτικό προσωπικό, η συναίνεση όμως είναι και στους φορείς, συναίνεση και στην κοινωνία τελικά», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μίλησε και για τη θέση που καλείται να κρατήσει την επόμενη των εκλογών, με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Όπως υπογραμμίζει, στα κόμματα πέφτει το βάρος της συνεννόησης και η ίδια θα παρέμβει μόνο όπου προβλέπεται από το Σύνταγμα. «Αυτό που καλείται να εκφράσει ο πρόεδρος, την ενότητα του ελληνικού λαού και άρα να υπάρξει η καλύτερη πολιτική λύση για το μέλλον του τόπου, αυτό είναι κάτι που με απασχολεί και εύχομαι να απασχολεί όσους εμπλέκονται στις επόμενες εκλογές γιατί αυτό είναι το κρίσιμο. Δεν είναι μόνο το Α ή το Β πρόσωπο, ή το Α ή το Β κόμμα. Αλλά είναι το καλό και το μέλλον του τόπου. (…) Και εγώ από τη δική μου πλευρά σε αυτό θα προσπαθήσω να συμβάλω».

Ως πρώτη γυναίκα στο αξίωμα, μιλάει για την επικοινωνία με τον κόσμο, την προσπάθεια να ανοίξει τον θεσμό στην κοινωνία και να δώσει φωνή σε πρόσωπα που δεν έχουν – κάτι που όπως λέει έχει ανταπόκριση.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγη: ert.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα