ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΔράση φοιτητών τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλέγιο για...

Δράση φοιτητών τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλέγιο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Στις 31/03 φοιτητές του 1ου έτους του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του campus Λάρισας με τον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του τμήματος Δρ. Κανέλλα Γιώργο και τη διδάσκουσα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών κ. Εύα Μισδραχή, Νηπιαγωγό, MSc επισκέφθηκαν το «Νηπιαγωγείο-Παιδικό Σταθμό Αρχοντία Καθάριου».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε μια δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου). Πιο συγκεκριμένα, στις δραστηριότητες συμμετείχαν δύο τμήματα του σχολείου, νήπια και προνήπια.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν είχαν οργανώσει μια δραστηριότητα πάνω στο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη “Τα τζιτζίκια”. Τα παιδιά, αφού άκουσαν τη μελοποιημένη εκδοχή του, αλλά και την απαγγελία του ποιήματος από τους φοιτητές, μίλησαν για τους στίχους και τις λέξεις που τους άρεσαν.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του κάθε τμήματος χωρίστηκαν σε ομάδες και εικονογράφησαν στίχους από τις στροφές του ποιήματος. Έπειτα, οι ζωγραφιές των παιδιών συγκεντρώθηκαν και δέθηκαν σε μορφή ενός μικρού βιβλίου, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβαν οι φοιτητές, προκειμένου να παραμείνουν στη βιβλιοθήκη της κάθε τάξης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης η συμμετοχή των φοιτητών, και κυρίως των παιδιών των τάξεων, ήταν ενεργή και είχε δημιουργηθεί ένα ζεστό παιδαγωγικό κλίμα, το οποίο ευνοούσε την ομαδοσυνεργατικότητα και την αυτενέργεια των μαθητών.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα