
Δύσκολες στιγμές βιώνει η Ρόδος με τη φωτιά που συνεχίζει για έκτη ημέρα την καταστροφική της πορεία με αποτέλεσμα η πυρκαγιά σε πολλά σημεία να έχει φτάσει ακόμα και στη θάλασσα, καθώς καίει χωριά στο παραλιακό μέτωπο νότια του νησιού.
Το χωριό Λάερμα έχει παραδοθεί στις φλόγες καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως σπίτια και η εκκλησία του χωριού έχουν καεί, ενώ οι πύρινες γλώσσες στο πέρασμά τους «καταπίνουν» ξενοδοχεία και καταστήματα στο Κιοτάρι, καταστρέφοντας περιουσίες.
Μάλιστα ιδιαίτερα συγκλονιστικό είναι βίντεο που τράβηξε Γερμανός τουρίστας μέσα από αεροπλάνο και δημοσίευσε στο Twitter, δείχνει το μέγεθος του μετώπου της φωτιάς στη Ρόδο που εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.
Puh. Waldbrände auf Rhodos 🇬🇷 heute Abend. Gut sichtbar aus 12 km Höhe. pic.twitter.com/dp45YWpUwF
— Daniel Sturm (@SturmDaniel) July 22, 2023
Βίντεο της ομάδας Prometheus δείχνουν την απόσταση που διένυσαν οι φλόγες
Σε άλλη ανάρτηση από την ομάδα Prometheus δείχνουν την απόσταση που διένυσαν οι φλόγες μέσα σε διάστημα επτά ωρών σε σχέση με την περιοχή που είχε καεί τα προηγούμενα 24ωρα.
#Πυρκαγιά #Ρόδος #Rhode
Η σύγκριση των περιοχών που έχουν καεί και των ενεργών εστιών σε διάστημα 7 ωρών.
Η δορυφορική απεικόνιση έχει κάποια χρονική καθυστέρηση λόγω της επεξεργασίας των δεδομένων. Γνωρίζουμε από μαρτυρίες ότι η πυρκαγιά έχει φτάσει σε πολλά σημεία στην θάλασσα pic.twitter.com/qwQLfbOLnz— PROMETHEUS Team – Disaster Intelligence (@PROMETHEUSTeam1) July 22, 2023
Πηγη: in.gr

