ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΠού είναι ακατάλληλο το νερό στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Πού είναι ακατάλληλο το νερό στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Αναφορικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία, γίνεται γνωστό ότι έως τις 27/11/2023 (08:00 π.μ.), έχουν πραγματοποιηθεί 3.194 λήψεις δειγμάτων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ακατάλληλο παραμένει το νερό στην τοπική κοινότητα Ερέτριας του Δήμου Φαρσάλων, στους οικισμούς Μύρα, Καλό Νερό, Σοφό και Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ και στην τοπική κοινότητα Σπηλιάς του Δήμου Τεμπών,

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε περίπτωση που το νερό κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση σημαίνει αυτομάτως ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, παραγωγή τροφίμων ή ποτών, πλύσιμο λαχανικών και για ατομική υγιεινή (πλύσιμο χεριών κ.λ.π.).

Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται βράσιμο του νερού για 1-3 λεπτά. Σε περίπτωση θολερότητας του νερού, συστήνεται να προηγείται του βρασμού φιλτράρισμα του νερού (π.χ. με υφασμάτινα ρούχα, φίλτρα του καφέ).

kosmoslarissa.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα