ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣAιμοδοσία για υψηλές πτήσεις - Στην πρώτη δεκάδα το...

Aιμοδοσία για υψηλές πτήσεις – Στην πρώτη δεκάδα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σχετικά με τους εθελοντές αιμοδότες και για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο.

Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του 2023 που έδωσε στη δημοσιότητα, τη συγκεκριμένη χρονιά συγκεντρώθηκαν 13.630 μονάδες αίματος περισσότερες από το 2022.

Από τις 550.974 μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν το 2023, οι 378.904 μονάδες συγκεντρώθηκαν από Εθελοντές Αιμοδότες ήτοι 68,7% της συνολικής συλλογής αίματος.

Το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη συλλογή αίματος είναι το “Γ. Γεννηματάς” της Αθήνας (24.159 μονάδες) και ακολουθούν το “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης (21.662) και το ΑΧΕΠΑ (21.049).

(*) Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα (9η θέση) με 12.557 μονάδες.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα