ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΛάρισα: Αντιδράσεις των γονιών για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην...

Λάρισα: Αντιδράσεις των γονιών για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις τμημάτων ειδικότερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή της Λάρισας εκφράζουν οι γονείς. Συγκεκριμένα μιλούν για δημιουργία τμημάτων με το μέγιστο αριθμό παιδιών, 25 έως και 27 μαθητές, και μικρές αίθουσες.

Οι συγχωνεύσεις αφορούν περίπου 25 τμήματα στη Λάρισα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 o Γιάννης Παναγιώτου, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας. Δημιουργούνται θέματα ασφάλειας αν συμβεί κάτι σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού, πρόσθεσε. Ο νόμος επιτρέπει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τάξεις με 25 μαθητές + 10% αλλά προβλέπει και δύο τετραγωνικά μέτρα χώρου ανά παιδί, πράγμα ασύμβατο, τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι γονείς ζητούν 15 παιδιά ανά τμήμα στο νηπιαγωγείο και στις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού και στις υπόλοιπες τάξεις μέχρι 20 παιδιά ανά τμήμα το μέγιστο, κατέληξε.

Ρεπορτάζ Ελ. Κουτσογιάννη

ertnews.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα