Προσκλήθηκε κάποτε ο Άγιος Αχίλλιος σε μια πόλη της Θεσσαλίας για κάποια ανάγκη της τοπικής τους εκκλησίας. Οι κάτοικοι έκαναν μεγάλη προετοιμασία αντάξια ενός Επισκόπου, περιμένοντας τον. Αφού ευπρέπεισαν χώρους φιλοξενίας, καθάρισαν δρόμους, ετοίμασαν φαγητά, περίμεναν τον ερχομό του, που τον φαντάζονταν πάνω σε κάποιο πολυτελές άλογο, με κουστωδία συνοδών, έναν δηλαδή ερχομό αντάξιο του αξιώματος του. Όμως αντί αυτών είδαν δύο κληρικούς που έρχονταν πεζοί.
Οι κάτοικοι της πόλης, νομίζοντας ότι ήταν προπομποί του Επισκόπου, ρώτησαν εάν ο Άγιος Αχίλλιος ήταν κοντά. Όταν ο ένας από τους δύο κληρικούς είπε ότι αυτός είναι ο Επίσκοπος τους, οι απλοϊκοί κάτοικοι το εξέλαβαν σαν ειρωνεία. Μετά από λίγο και αφού επέμειναν ρωτώντας και ακούγοντας τα ταπεινά, γλυκά του λόγια, πείστηκαν ότι αυτός ήταν ο αρχιερέας τους και θαύμασαν την ταπείνωση του.
Βέβαια, το ποίμνιό του ωφελήθηκε πολύ περισσότερο από την ταπείνωση του, παρά από τις αγαθοεργίες ή τους λόγους του.
Σημ.: η Χριστίνα Κοντογιάννη είναι πολιτευτής του κόμματος Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος, M.Sc. Γεωπόνος και μητέρα δύο υιών.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.