ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ«Η ορθόδοξη εικόνα στο πέρασμα των αιώνων» στην Κρανιά...

«Η ορθόδοξη εικόνα στο πέρασμα των αιώνων» στην Κρανιά Ολύμπου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Mε μεγάλη προσέλευση κοινού παρουσιάστηκε το θερινό σεμινάριο με τίτλο “Η ορθόδοξη εικόνα στο πέρασμα των αιώνων” στην Κρανιά Ολύμπου του Δήμου Τεμπων στη θέση “χοροστάσι” με ελεύθερη είσοδο.

Την εισήγηση του σεμιναρίου πραγματοποίησε ο εικαστικός Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) όπου ανέπτυξε την πορεία της Ορθόδοξης εικονογράφησης από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια έως τα σύγχρονα εικονογραφικά ρεύματα.

Έμφαση σε ισχυρά σύμβολα εκείνης της εποχής, αγιογραφικές σχολές και ιστορική διαδρομή γεγονότων που καθόρισαν την αγιογραφία ήταν μερικά θέματα που παρουσιάστηκαν στην διάλεξη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα