ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΚουρέτας: Να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Γαλλίας για να...

Κουρέτας: Να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Γαλλίας για να σωθούν τα πρόβατα της Θεσσαλίας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Την πρόκριση του μοντέλου της Γαλλίας για την διάσωση των προβάτων της Θεσσαλίας από τη νόσο της ευλογιάς αναφέρει σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

“Σύμφωνα με το μοντέλο της Γαλλίας που έκανε επιθετικό εμβολιασμό για την οζώδη δερματίτιδα στα βοοειδή μετά από δύο μήνες είχαν σχεδόν μηδέν κρούσματα. Εάν είχαμε ζητήσει μέσω του υπουργείου εμβόλια για την ευλογιά στη Θεσσαλία πχ θα εμβολιάζαμε περίπου 50-80.000 πρόβατα γύρω από τις θετικές εκτροφές σε διάστημα δύο εβδομάδων. Όχι καθολικός εμβολιασμός. Δεν λέμε αυτό. Τα πρόβατα που δίνουν γάλα για φέτα αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία είναι περίπου 1.3 εκατομμύρια. Άρα εάν πραγματικά θέλουμε την προστασία του ζωικού κεφαλαίου ας μιμηθούμε τη Γαλλία χθες και το γάλα που μαζεύουμε από τα 50.000 πρόβατα να γίνει άλλο τυρί . Όχι φέτα. Προτιμούμε αυτό η τον κίνδυνο να μην μείνει πρόβατο ζωντανό . Ας πάρει κάποιος την πρωτοβουλία από την κυβέρνηση. Και ας προχωρήσει στην σωτηρία των προβάτων”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα