«Όχι» στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και στη λειτουργία των μονάδων της με κριτήρια κόστους- οφέλους είπαν το μεσημέρι οι υγειονομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έγινε στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
Συγκεκριμένα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στις 12 μ. οι υγειονομικοί της Λάρισας στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των γιατρών της χώρας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας
Zήτησαν δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, προσλήψεις μόνιμων γιατρών και όλου του αναγκαίου προσωπικού, καθώς επίσης αύξηση του βασικού μισθού σε όλες τις βαθμίδες.
Κατηγόρησαν την κυβέρνηση για δραματική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ αλλά και τον Υπουργό ότι παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα».
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ανακοίνωσε ότι στηρίζει την κινητοποίηση των γιατρών τονίζοντας τα εξής: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτό τον αγώνα, μιας και αφορά κάθε λαϊκή οικογένεια το ζήτημα της Υγείας, αφού στην πόλη μας είμαστε αντιμέτωποι με τα δύο Νοσοκομεία να «νοσούν» από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ακριβοπληρώνουμε για γιατρούς, για φάρμακα, για εξετάσεις, για θεραπείες. Και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας που έχει ως αποτέλεσμα ο λαός της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να μην μπορεί να λάβει σύγχρονες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.



thessaliatv.gr

