ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΏρα αποφάσεων για τους αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη στη...

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας- Σκέψεις για μπλόκο στην Εθνική Οδό

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν μπλόκο, κόβοντας τη χώρα στα δύο, καθώς υφίστανται τις συνέπειες της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας της Λάρισας η πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνουν οι αγρότες.

Στη συνάντηση, στην οποία καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για τη δημιουργία ενός ενιαίου Θεσσαλικού μπλόκου στη Ε.Ο. στη Λάρισα τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι, είναι πολύ σημαντικά και οι εξελίξεις, εξαιτίας του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν τους επιτρέπουν να αισιοδοξούν.

Ευλογιά και πληρωμές

Οι κτηνοτρόφοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Ένα από τα αιτήματά τους είναι η στήριξη για την επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας, οδηγώντας σε καταστροφές κοπαδιών.

Επίσης, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι θα γίνουν πληρωμές των επιδοτήσεων στα τέλη Νοεμβρίου, ότι θα υπάρξει ελάφρυνση στο πετρέλαιο και στήριξη στους κτηνοτρόφους, οι Θεσσαλοί δείχνουν ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω. Όλα δείχνουν ότι θα λάβουν την απόφαση να βγουν στους δρόμους τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.
Κινητοποίηση στην Πάτρα

Το βράδυ του Σαββάτου, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Πελοπόννησο πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο κέντρο της Πάτρας, διεκδικώντας την πληρωμή των επιδοτήσεων και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τον κλάδο.

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας- Σκέψεις για μπλόκο στην Εθνική Οδό

Η σύσκεψη στα Φάρσαλα

Η πανελλαδική σύσκεψη της Κυριακής αποφασίστηκε στις 18 Νοεμβρίου, στην πανθεσσαλική σύσκεψη των αγροτών στα Φάρσαλα.

Εκεί αποφάσισαν ότι, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα που διογκώνονται, ενώ παραμένουν απλήρωτοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα προχωρήσουν στο πανθεσσαλικό μπλόκο. Επίσης, προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση που δεν πληρωθούν, θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο.

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας- Σκέψεις για μπλόκο στην Εθνική Οδό

Σε δηλώσεις από τα Φάρσαλα ο αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, υπογράμμιζε πριν από πέντε ημέρες πως «τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλα, οξυμένα». Και πως «είμαστε αποφασισμένοι φέτος να πάμε τον πρωτογενή τομέα μπροστά και παραμείνουμε στους τόπους μας, στα χωριά και στα χωράφια μας…»

Από την πλευρά του, ο ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε ότι «οι Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι χρειάζεται να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε η οργή των αγροτών να γίνει δύναμη διεκδίκησης απέναντι στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και σε αυτούς που στηρίζουν τις πολιτικές τους».

 

 

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας- Σκέψεις για μπλόκο στην Εθνική Οδό

thessaliatv.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα