Kαιρός καλοκαιρινός! Θερμοκρασίες Ιουλίου επιφύλασσε η δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας και, κυρίως, στην Κρήτη.
«Απόδειξη» ότι ο καιρός κάθε άλλο παρά ανοιξιάτικος είναι αποτελούν τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς το top-5 των θερμοκρασιών που καταγράφηκε τη Δευτέρα (11.05.2026) στη Νεάπολη Λασιθίου (34,4 βαθμοί), στις Βουκολιές Χανίων (34 βαθμοί), στο Ηράκλειο – ΕΛΜΕΠΑ (33,8), σε Αλκιανό και Κίσσαμο Χανίων (33,6 και 33,4), παραπέμπει σε καλοκαίρι.
Εκτός από την Κρήτη καταγράφηκαν:
30,4 βαθμοί στη Λιβαδειά,
30,2 βαθμοί στην Καρδίτσα και την Ίο,
29,9 βαθμοί στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας και
29,9 βαθμοί στη Χαλκίδα.
Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 25 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη έφτασε τους 24,9.
Για σήμερα Τρίτη το meteo.gr προβλέπει μέγιστες θερμοκρασίες αργά το μεσημέρι στους 30 βαθμούς στη Λάρισα 31 στον Βόλο, 29 στην Καρδίτσα και 27 στα Τρίκαλα
thessaliatv.gr

