ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣυζήτηση για το μέλλον του αγροτικού στην Λάρισα σε...

Συζήτηση για το μέλλον του αγροτικού στην Λάρισα σε διοργάνωση Περιφέρειας Θεσσαλίας / ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Στο επίκεντρο βρέθηκε σήμερα το αγροτικό και το μέλλον του στην Θεσσαλία, σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο DIVANI στην Λάρισα. Μια εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με κεντρικούς ομιλητές τον Περιφερειάρχη κ.Δημήτρη Κουρέτα και τον Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.Στάθη Αραποστάθη.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Κολλάτος.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν ο διάλογος για έναν μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό που αφορά στην αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας, με το βλέμμα στραμμένο στο 2040 και πέρα.

Οι βασικοί άξονες της συζήτησης:

Ανάδειξη τάσεων και προκλήσεων: Ανάλυση των νέων δεδομένων του

αγροδιατροφικού συστήματος.

Καινοτομία και Ψηφιακή Γεωργία: Ενίσχυση της γνώσης για βιώσιμα και

ανταγωνιστικά παραγωγικά μοντέλα.

Οικοσύστημα Συνεργασίας: Σύνδεση παραγωγών, συνεταιρισμών και

ερευνητικών ιδρυμάτων με την αγορά.

Διαφάνεια και Σχέδιο: Οικοδόμηση ενός μέλλοντος με εμπιστοσύνη και

καθαρές προοπτικές.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ευκαιρία για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους παραγωγούς και τους πολίτες της Θεσσαλίας να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.

BINTEO KAI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα