Δύο από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, συναντιούνται στη σκηνή του Φεστιβάλ Πηνειού 2026, σε μια ξεχωριστή συναυλία, γεμάτη συγκίνηση, αγαπημένες μελωδίες και διαχρονικά τραγούδια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, στις 22:00, κηρύσσοντας την έναρξη του Φεστιβάλ.
Η συναυλία αποτελεί μέρος μιας κοινής περιοδείας που φέρνει στη Λάρισα μια ξεχωριστή συνάντηση καλλιτεχνών και μουσικών, όπου το λαϊκό τραγούδι, η παράδοση και οι σύγχρονες μουσικές αναζητήσεις συνυπάρχουν αρμονικά.
Η Δήμητρα Γαλάνη, με τη μακρά και καθοριστική πορεία της ως ερμηνεύτρια και δημιουργός, καθώς και τη βαθιά σχέση της με το λαϊκό ρεπερτόριο και τους μεγάλους συνθέτες του, συναντά επί σκηνής την Ελένη Τσαλιγοπούλου, μια ερμηνεύτρια που έχει ταυτίσει τη φωνή της με την ελληνική παράδοση, το σμυρναίικο τραγούδι και τις μουσικές μνήμες της Μικράς Ασίας.
Κομβικό ρόλο στη συναυλία διαδραματίζει η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη του ελληνικού αστικού λαϊκού και μικρασιατικού ρεπερτορίου. Με τους εξαιρετικούς σολίστες της και την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια δημιουργικής παρουσίας, δημιουργεί το ιδανικό μουσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι φωνές και τα τραγούδια αποκτούν νέα πνοή.
Στο πλευρό τους θα βρίσκονται επίσης οι σπουδαίοι μουσικοί Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου και Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, οι οποίοι με τη δεξιοτεχνία και την προσωπική τους σφραγίδα συμπληρώνουν ένα μουσικό σχήμα υψηλού επιπέδου.
Το Φεστιβάλ Πηνειού διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με τη συνεργασία φορέων, συλλόγων, εθελοντών και δημιουργικών ομάδων της πόλης, ενώ υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021–2027» της Περιφέρειας Θεσσαλίας.





