ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΛάρισα-Τακούδης: Αλλαγή σκηνικού στον καιρό - Πότε έρχεται πτώση...

Λάρισα-Τακούδης: Αλλαγή σκηνικού στον καιρό – Πότε έρχεται πτώση θερμοκρασίας με βροχές 

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Μια συμπαθέστατη καλοκαιρινή βδομάδα ξεκίνησε σήμερα στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ χώρο σημειώνει ο ο Λαρισαίος μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης σε ανάρτησή του και συνεχίζει: 

 Θα σας δώσω τα στοιχεία που συνέλεξα το Σαββατοκύριακο (χωρίς να “κολυμπάνε” τα λεγόμενά μου σε “ήξεις αφίξεις ουκ εν τω θερμώ θνήξεις” πάνω σε χάρτες του internet).

Σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Ιουλίου αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τις γνωστές θερμοκρασίες, 34°- 35°. Εδώ και κάποιο καιρό εμφανίζονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες των πρωτευουσών της Θεσσαλίας στη Καρδίτσα. Και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Καρδίτσας και Ματαράγκας, ίσως 36°.

ΤΡΙΤΗ 14 του μήνα. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες. ΑΛΛΑ. Το χαμηλό βαρομετρικό 1002 hpa ανατολικά της Πολωνίας δημιουργεί ένα αυλώνα που τις επόμενες μέρες κατέρχεται μέχρι τις ανατολικές περιοχές της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι  θα μας προφυλάξει από άνοδο της θερμοκρασίας.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 15, την ΠΕΜΠΤΗ 16 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 του μήνα η παραπάνω εξέλιξη επιτρέπει μια ελάχιστη άνοδο της θερμοκρασίας στη Θεσσαλίας, καθώς από τα νοτιοδυτικά της Ελλάδας (νότια Γαλλία και Ιταλία ) φθάνουν υψηλές θερμοκρασίες.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 και τη ΚΥΡΙΑΚΗ 19 πιθανό να προλάβει η θερμοκρασία να φθάσει 38°.

ΟΜΩΣ μεγάλη αλλαγή μας περιμένει από τη Δευτέρα 20 του μήνα με πτώση θερμοκρασίας και βροχές (θα δούμε για ακραία φαινόμενα), πιθανό για 2-3 μέρες.

Υ.Γ. Οι αναρτήσεις μου γίνονται πιο ευχάριστες με τη χρήση της γλώσσας των προγόνων μας.

 

thessaliatv.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα