ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΙσόβια για τον «βασιλιά» της κοκαΐνης στη Λάρισα –...

Ισόβια για τον «βασιλιά» της κοκαΐνης στη Λάρισα – Έκοβε δόσεις με μάσκα και πουλούσε την «καλύτερη» κόκα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Σε ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ένας 48χρονος κάτοικος της πόλης, που συνελήφθη με πάνω από 1,7 κιλά κοκαΐνης στην κατοχή του. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα, με προσδοκώμενο όφελος που ξεπερνούσε κατά πολύ τις 75.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε από την αρχή την κατηγορία. Ισχυρίστηκε ότι η κοκαΐνη δεν ήταν δική του, αλλά ανήκε σε τρίτο πρόσωπο και προμηθευτή. Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, δεν τον πίστεψε.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος θεωρούνταν από τις διωκτικές αρχές παλιός «γνώριμος» σε υποθέσεις ναρκωτικών. Φέρεται να διακινούσε αυτό που οι ίδιες πηγές περιέγραφαν ως την «καλύτερη κοκαΐνη» στη Λάρισα και να διέθετε πλούσιο πελατολόγιο.

Για να αποφεύγει τις υποψίες, χρησιμοποιούσε μηχανάκι στις μετακινήσεις του. Όταν έκοβε τις «πλάκες» και ετοίμαζε τις δόσεις, φορούσε προστατευτική αναπνευστική μάσκα.

Η σύλληψή του έγινε στις 5 Νοεμβρίου 2025 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας. Σε σπίτι που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μία πλάκα κοκαΐνης βάρους 1.208 γραμμαρίων, τυλιγμένη με καφέ ταινία
  • επτά νάιλον συσκευασίες με συνολικό βάρος 568,5 γραμμάρια κοκαΐνης
  • δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές με υπολείμματα ουσίας
  • το χρηματικό ποσό των 4.365 ευρώ
  • δύο κινητά τηλέφωνα
  • μία προστατευτική αναπνευστική μάσκα

Η συνολική ποσότητα ανήλθε σε 1.780 γραμμάρια.

Το κατηγορητήριο για επαγγελματική δράση

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι οι πράξεις τελέστηκαν κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Η οργανωμένη υποδομή, το πελατολόγιο, ο μεγάλος αριθμός συναντήσεων για πωλήσεις και η ίδια η ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο σκοπός ήταν ο πορισμός εισοδήματος.

Με βάση την ελάχιστη τιμή δόσης των 70 ευρώ και τον υπολογισμό ότι τα 1.780 γραμμάρια αντιστοιχούσαν σε πάνω από 2.542 δόσεις των 0,7 γραμμαρίων η καθεμία, το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της συγκεκριμένης ποσότητας ξεπερνούσε τις 178.000 ευρώ.

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και η χρηματική ποινή των 50.000 ευρώ επιβλήθηκαν μετά την κρίση ενοχής.

voicenews.gr

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα