Ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Γιάννουλη. Πραγματοποιήθηκαν η δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, ενώ ιδιαίτερο συμβολισμό είχε η αναμενόμενη συμμετοχή του Στέφανου, που είχε διασωθεί από φλεγόμενο διαμέρισμα το 2016.
Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Γιάννουλη Λάρισας, καθώς οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν στην ακύρωσή της. Έτσι, δεν έγινε πραγματικότητα η ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή που αναμενόταν να χαρίσει η παρουσία του Στέφανου, του παιδιού που το 2016 είχε διασωθεί από φλεγόμενο διαμέρισμα και είχε δώσει στη συνέχεια πολύμηνη μάχη για την αποκατάσταση της υγείας του.
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την πυρκαγιά που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή, ο Στέφανος, ο οποίος φοιτά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, επρόκειτο να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση της Τετάρτης, 28 Οκτωβρίου, έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του, Δήμητρα. Μια στιγμή με ιδιαίτερο συμβολισμό, που θα ανέδεικνυε τη δύναμη της προσπάθειας και τη διαδρομή ενός παιδιού που βρέθηκε αντιμέτωπο με μια σκληρή δοκιμασία από πολύ μικρή ηλικία.

Η ακύρωση της παρέλασης δεν επέτρεψε στον Στέφανο να ζήσει τη στιγμή όπως είχε προγραμματιστεί. Ωστόσο, η ιστορία του παραμένει συγκινητική και η προοπτική να κρατήσει τη σημαία αποτελεί από μόνη της ένα μήνυμα επιμονής, ελπίδας και δύναμης.
Στη Γιάννουλη πραγματοποιήθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της περιοχής, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Η παρουσία του Στέφανου ως σημαιοφόρου είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η προσωπική του ιστορία αποτελεί μια υπενθύμιση της δύναμης, της επιμονής και της προσπάθειας απέναντι στις δυσκολίες. Η ακύρωση της παρέλασης δεν επέτρεψε να ζήσει τη στιγμή όπως είχε προγραμματιστεί, χωρίς όμως να μειώνει τη σημασία της διαδρομής του.
Η εθνική επέτειος τιμήθηκε στη Γιάννουλη με τις εκδηλώσεις που ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν, σε μια ημέρα κατά την οποία η ασφάλεια των πολιτών και των μαθητών προηγήθηκε του εορταστικού προγράμματος.
Δείτε εικόνες και βίντεο:








thessaliatv.gr

