Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν στην άντληση και στο τροφοδοτικό σύστημα των τριών γεωτρήσεων του Σ.Σ. Φαρσάλων απ΄ όπου υδρεύεται η πόλη των Φαρσάλων.
Το πρόβλημα προέκυψε, όταν, άγνωστοι, μέχρι στιγμής, υπάρχει κάμερα που κατέγραψε κινήσεις από ένα άσπρο ΒΑΝ που κινούνταν στην περιοχή και εξετάζεται το σχετικό βίντεο από την αστυνομία, κατέστρεψαν και αφαίρεσαν  ηλεκτρολογικό υλικό των  αντλιοστασίων  με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι γεωτρήσεις από τις οποίες πίνουν νερό οι κάτοικοι των Φαρσάλων.
Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γιώργος Αγγελακόπουλοςτο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΦ  της ΔΕΗ και τον ιδιώτη που συνεργάζεται με τον Δήμο και από χθες στις 8 το απόγευμα η πόλη υδροδοτείται κανονικά. Ωστόσο, κάποια σπασίματα που προέκυψαν σε κάποιες περιοχές, αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΦ.
«Το κόστος της ζημιάς δεν ήταν πολύ μεγάλο. Όμως δεν μπορείς να αφήνεις μια πόλη χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι. Υπάρχει ένα βίντεο από κάμερα που λειτουργεί σε κοντινό πρατήριο που δείχνει ένα ΒΑΝ να κινείται στην περιοχή.

Αυτό εξετάζεται από την αστυνομία και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, ελπίζοντας να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο. Σχετικά με τις ζημιές φροντίσαμε να αποκατασταθούν το συντομότερο και η πόλη να έχει νερό. Προέκυψαν κάποια μικροπροβλήματα με κάτι σπασίματα αλλά και αυτά τα αντιμετωπίσαμε».

Πηγή:ert.gr