Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και σε καταστολή ο 29χρονος που τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης 3 Αυγούστου, δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από έναν 22χρονο για μία προσπέραση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Ανέστη Κιούλπαλη, ο νεαρός δεν έχει παρουσιάσει άλλες επιπλοκές, ενώ γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αφύπνισή του, προκειμένου να αξιολογηθεί η νευρολογική του κατάσταση.

«Ο νεαρός είναι ακόμα σε καταστολή και χωρίς άλλες σοβαρές επιπλοκές. Και είμαστε σε φάση αφύπνισης» δήλωσε στο neakriti.gr. Όπως εξήγησε, πάντα σε κρανιοεγκεφαλικές βλάβες πρώτα περιμένουν οι γιατροί να υποχωρήσει το οίδημα και ακολούθως γίνεται η αφύπνιση για να διαπιστωθεί η νευρολογική κατάσταση του ασθενούς. «Εάν καταλαβαίνει, εάν ανοίγει τα μάτια του, εάν μπορεί να μιλήσει» σημειώνει ο κ. Κιούλπαλης.

Σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο στον εγκέφαλο του 29χρονου η σφαίρα

Η σφαίρα παραμένει καρφωμένη στον εγκέφαλο του 29χρονου και σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο. Ωστόσο σε επόμενη φάση θα γίνουν προσπάθειες για την αφαίρεσή της. «Η σφαίρα είναι σε πολύ δύσκολο σημείο. Τώρα σε δεύτερη φάση, ενδεχομένως θα γίνει μια προσπάθεια ίσως να αφαιρεθεί. Ίσως σε κάποιο άλλο κέντρο νευροχειρουργικό όπου έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι νευροχειρουργοί» είπε ο κ. Κιούλπαλης και πρόσθεσε ότι η σφαίρα δυστυχώς έχει περάσει από το κέντρο του εγκεφάλου και βρίσκεται κοντά στον ινιακό λοβό. «Αλλά δεν είναι αρκετά περιφερειακά που να μπορεί να βγει χωρίς να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον εγκέφαλο» τονίζει.

Άφαντος παραμένει ο φερόμενος ως δράστης

Την ίδια ώρα, ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 29χρονο, εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του άτυχου 29χρονου, Αλέξη Κούγια, στο αυτοκίνητο του δράστη επέβαιναν και άλλα άτομα που ενδεχομένως να συμμετείχαν και οι ίδιοι στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Στο αυτοκίνητο δεν επέβαινε μόνο ο δράστης αλλά επέβαιναν περισσότερα πρόσωπα τα οποία επίσης, από τις πληροφορίες που έχουμε, είναι ότι πυροβόλησαν και αυτοί. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι πραγματικότητα, όμως η εντολή που έχω λάβει είναι να βοηθήσουμε τις αστυνομικές Αρχές να διερευνήσουμε αν υπάρχουν και άλλοι δράστες» ανέφερε σε δήλωσή του.

Πηγη: in.gr