Κορυφώνεται η αγωνία στη Λάρισα εξαιτίας του Πηνειού που δείχνει τα δόντια του ανεβάζοντας τη στάθμη των νερών σε όλη του την κοίτη με αποτέλεσμα να εκτυλίσσονται σκηνές τρόμου σε διάφορες περιοχές.

Ηδη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα νερά αγγίζουν το οδόστρωμα της γέφυρας στο ύψος των εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης με τους κατοίκους να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου ενώ την ίδια ώρα στο ΑΤΑ έντρομοι οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι από τα φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης βγαίνουν νερά με κίνδυνο να πλημμυρίσει η συνοικία.

Στη Φιλιππούπολη αρχίζουν να πλημμυρίζουν δρόμοι ενώ στη Μάνδρα οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκκενώσουν το χωριό.

Στην Τερψιθέα κτηνοτρόφοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν κοπάδι προβάτων κάτι που έγινε νωρίτερα και σε μονάδα 1.000 και πλέον προβάτων στην περιοχή Δένδρων – Πλατανουλίων όπου ο Πηνειός έχει πλημμυρίσει 4.000 και πλέον στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων με τα νερά να έχουν φτάσει σε ύψος 3 – 6 μέτρων.

Ανάλογη κατάσταση αγωνίας υπάρχει και για τους κτηνοτρόφους στην περιοχή της Γυρτώνης όπου ευτυχώς μέχρι αυτή την ώρα το ανάχωμα αντέχει.

Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους που παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρύνουν τα κοπάδια τους από τα ποιμνιοστάσια που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.

Φωτογραφίες από την περιοχή του ΑΤΑ στα σχολεία.
Ξεβράζουν υπόνομοί νερό.