Το επίσημο μονόγραμμα του βασιλιά Καρόλου Γ’ της Βρετανίας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Victoria Jones/PA Wire/via Reuters) – που θα εμφανίζεται μεταξύ άλλων σε κυβερνητικά κτίρια και στα παραδοσιακά κόκκινα γραμματοκιβώτια – παρουσίασαν χθες Δευτέρα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τα γράμματα C και R

Το μονόγραμμα, το οποίο επέλεξε ο νέος μονάρχης από σειρά σχεδίων που ετοίμασε το College of Arms, είναι μια σύνθεση των γραμμάτων C και R που αντιπροσωπεύουν το όνομα του Καρόλου (Charles, στην αγγλική γλώσσα) και τον τίτλο Βασιλιάς (Rex, στα λατινικά) κάτω από την απεικόνιση του στέμματος.

Δείτε ακόμα – Βασιλιάς Κάρολος: Το σκάνδαλο και οι ανακρίσεις της Σκότλαντ Γιάρντ για το ίδρυμά του


Το νέο βασιλικό μονόγραμμα (εικόνα Buckingham Palace/PA)

Θα αντικαταστήσει σταδιακά το μονόγραμμα «EIIR» της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, ύστερα από 70 χρόνια στον θρόνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Η απόφαση για την αντικατάσταση των μονογραμμάτων είναι στη διακριτική ευχέρεια μεμονωμένων οργανισμών και η διαδικασία θα είναι σταδιακή», αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Το Βασιλικό Ταχυδρομείο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα αρχίσει να χρησιμοποιεί από σήμερα το νέο μονόγραμμα.

Η μαύρη μαρμάρινη πλάκα

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ βρίσκεται πια στην τελευταία της κατοικία, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο και τους γονείς της.

Τα ονόματα των τεσσάρων κοσμούν πλέον τη μαύρη μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται στο εσωτερικό του George VI Memorial Chapel εντός του κάστρου του Γουίνδσορ.

Πηγη: in.gr