13.9 C
Larissa
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑνατροπή, δεν ήταν αυτοκτονία: Θρίλερ με τον νεκρό φαντάρο...

Ανατροπή, δεν ήταν αυτοκτονία: Θρίλερ με τον νεκρό φαντάρο Μανώλη Τσικνάκη – «Αυτοί σκοτώσανε τον 22χρονο»

Η υπόθεση του χαμού του φαντάρου Μανώλη Τσικνάκη είχε συγκλονήσει το πανελλήνιο. Βέβαια, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για αυτοκτονία καθώς σύμφωνα με νέα στοιχεία εξετάζεται και το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Νέα στοιχεία – Σοκ

Ένας στρατιώτης που υπηρετούσε στον ίδιο στρατόπεδο με τον Μανώλη Τσικνάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη βραχονησίδα Ρω, παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη.«Άλλαξε το κλίμα με το που ήρθε ο νέος ανώτερος αξιωματικός υπηρεσίας. Μας έκανε συνέχεια συναγερμούς και προσπάθησε να μας φέρει στα δικά του δεδομένα, ασκώντας μας μεγάλη πίεση. Ήμασταν μια μονάδα πεζικού και όχι ειδικές δυνάμεις. Ο Μανώλης ήταν εύχαρος και λόγω του χιούμορ του ήρθαμε πιο κοντά», λέει χαρακτηριστικά.

Εκείνο το μοιραίο πρωινό, τους είχαν καλέσει για αναφορά.

«Μαζευτήκαμε οι φαντάροι μπροστά από τους θαλάμους εκτός από τον Μανώλη και τον άλλον που ήταν στην σκοπιά μαζί του. Ρώτησα τι είχε γίνει αλλά κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Μετά από λίγο μπήκε μέσα στο λιμανάκι ένα σκάφος, που το οδηγούσε ένας λοχίας και μέσα ήταν ο υποδιοικητής και η γιατρός».

Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι κατά την άφιξή τους στην προβλήτα, τα στελέχη τρέξανε προς το Μάτι, όπου βρισκόταν το φυλάκιο, και ακολούθησε και εκείνος, αναλαμβάνοντας να φέρει το φορείο.

«Όταν έφτασα πάνω είδα τον υπολοχαγό να κάνει ΚΑΡΠΑ στον Μανώλη. Βρέθηκα πάνω από το πτώμα του που ήταν με το κεφάλι γυρισμένο προς τα αριστερά και το τραύμα εισόδου από τα δεξιά. Τα μάτια του ήταν γκρι. Όταν άκουσα ότι είχε διαπεράσει σφαίρα το κεφάλι του δεν το πίστευα. Δεν γίνεται να μην ακούστηκε πυροβολισμός από G3A3. Εδώ ακούμε τα περπατήματα από τα ποντίκια. Τον Μανώλη τον σκοτώσανε από πιστόλι», ανέφερε.

Ειδικός πραγματογνώμονας αναφέρει:

Δείχνοντας σε έναν χάρτη της περιοχής τις αποστάσεις μεταξύ της λίμνης αίματος, του σημείου εύρεσης του όπλου και του σημείου εντοπισμού των γυαλιών και του καπέλου, ο εμπειρογνώμων επισημαίνει το παράδοξο που κρύβεται πίσω από αυτά.

«Ένα άλλο παράδοξο είναι ότι το πηλήκιο του φαντάρου βρέθηκε σε διαφορετικό από τα άλλα τρία σημείο. Βλέπουμε μια ανεξήγητη διασπορά των πραγμάτων του θανόντος. Η απόσταση από το παρατηρητήριο που ήταν σκοπός είναι 9,70 μ. Κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε».

Προσθέτει ότι το όπλο που φέρεται να κρατούσε ως οπλίτης δεν είναι σύμφωνο με τη μορφολογία και τη φύση του θανάσιμου τραυματισμού που υπέστη ο Μανώλης.

«Είναι το G3A3, το βασικό όπλο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που φέρει φυσίγγι 7,2 χιλιοστών που κινείται με τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα. Δεν μπορεί μια βολίδα από εγγύτατη απόσταση να προκαλέσει τόσο μικρό τραύμα εισόδου και τραύμα εξόδου μικρότερη. Θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο. Αν η συγκεκριμένη οβίδα είχε εισέλθει στο κρανίο του φαντάρου θα είχε συνθλίψει τον εγκέφαλό του. Το τραύμα έχει γίνει από πιστόλι κάτι που δεν το λέω τυχαία.»

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το όπλο G3A3 είναι εξοπλισμένο με ένα επιπλέον εξάρτημα γνωστό ως φλογοκρύπτης, ο οποίος αφήνει ένα ιδιαίτερο σημάδι που δεν εντοπίζεται στην παρούσα περίπτωση.

«Δεν βρέθηκαν κατάλοιπα ιχνών πυροβολισμού ούτε στα χέρια, ούτε στο σώμα, ούτε στα ρούχα του θανόντος.»

enimerotiko.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα