20.7 C
Larissa
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ«Ανεξερεύνητος τουριστικά ο ν. Λάρισας»

«Ανεξερεύνητος τουριστικά ο ν. Λάρισας»

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Αντλιοστάσιο» στην έδρα του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι, από τη Διεύθυνση του Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας. Την ευθύνη έχει ο προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Σαρούκος και έχουν κληθεί οι Δήμοι της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι φορέων. Ουσιαστικά είναι η πρώτη συνάντηση, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις στον νομό Λάρισας.

Λίγοι προορισμοί καταφέρνουν να συνδυάσουν ένα αξιοζήλευτο γεωφυσικό ανάγλυφο στο οποίο συναντώνται στοιχεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, απάτητες βουνοκορφές σε πασίγνωστους και μυθικούς ορεινούς όγκους, πάνω από 60 χιλιόμετρα παραμυθένιας ακτογραμμής και ένα διαρκώς εξελισσόμενο αστικό κέντρο υψηλού επιχειρηματικού και εμπορικού αποτυπώματος. Μιλώντας στην «Ε» ο κ. Σαρούκος ανέφερε ότι «ο Νομός Λάρισας, είναι, σχεδόν στο σύνολό του, ένα ανεξερεύνητο και ανεκμετάλλευτο κόσμημα του ψηφιδωτού που συνθέτει το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Η περιοχή συγκεντρώνει τιτάνιες δυνατότητες σε τομείς που η Ελλάδα, ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός, καλείται να ενδυναμώσει σε παγκόσμια κλίμακα, με όχημα τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, την αειφορία και την πράσινη ανάπτυξη, και όλα αυτά ζυμωμένα με την παράδοση και τον δυναμισμό των τοπικών οικονομιών.
Πάνω σε αυτό το πλαίσιο και σε μία χρονική συγκυρία που η χώρα μας συστήνεται εκ νέου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, στη μετά κορονοϊού εποχή, η Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού, η ανώτερη Αρχή της Διοίκησης στον τομέα του Τουρισμού και στις πέντε περιφερειακές ενότητες που συνθέτουν τον διοικητικό χάρτη της Θεσσαλίας, έχει όραμα αλλά και στοχευμένο σχέδιο δράσης.
Πάνω στη φιλοσοφία της συνεργατικότητας και της σύμπραξης και με κριτήριο την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μέσα από πρακτικές που σκοπό και φιλοδοξία έχουν να ενισχύσουν την τουριστική ταυτότητα της περιοχής σε δωδεκάμηνη κλίμακα, η Διεύθυνσή μας, ως εμπροσθοφυλακή του Υπουργείου Τουρισμού, εντατικοποιεί τις δυνάμεις της για την ανάδειξη όχι μόνον του Δήμου Τεμπών, αλλά και όλου του Νομού Λάρισας, ως κορυφαίου προορισμού, διότι, με μια απλή αλλά περιεκτική διατύπωση, η περιοχή το δικαιούται και το αξίζει.
Δομική προϋπόθεση σε αυτόν τον στόχο, είναι να έχουμε εξασφαλίσει την πίστη και τη συμμετοχή του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου (που τόσο πολύ έχει τραυματιστεί κατά το πρόσφατο διάστημα) και κάθε κατοίκου».



eleftheria.gr

 

 

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα