ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΑνοίγουν οι στρόφιγγες στο Κεντρικό Αντλιοστάσιο Λυμάτων στη Λάρισα...

Ανοίγουν οι στρόφιγγες στο Κεντρικό Αντλιοστάσιο Λυμάτων στη Λάρισα – Στα 8.000 μ3/ώρα η δυναμικότητα αποχέτευσης

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα μπαίνει σε λειτουργία το νέο Κεντρικό Αντλιοστάσιο ακαθάρτων της ΔΕΥΑΛ, ένα έργο εξαιρετικά κομβικής σημασίας για τη Λάρισα, καθώς σε αυτό εισρέουν τα λύματα από το μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 1,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λάρισας.

Με την λειτουργία του νέου αντλιοστασίου, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του υφιστάμενου, η δυναμικότητα αποχέτευσης ακαθάρτων για το μεγαλύτερο τμήμα της Λάρισας, υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται σε 8.000 m3/ώρα, με συνέπεια την ασφαλή λειτουργία του δικτύου και την εξάλειψη τυχών κινδύνου από πλημμυρικά φαινόμενα.

Ανοίγουν οι στρόφιγγες στο Κεντρικό Αντλιοστάσιο λυμάτων στη Λάρισα – Στα 8.000 μ3/ώρα η δυναμικότητα αποχέτευσης

Τις εγκαταστάσεις του κεντρικού αντλιοστασίου, στην περιοχή του ΑΤΑ, όπου και δημιουργήθηκε η νέα κατασκευή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Θανάσης Μαμάκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο, κ. Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή, κ. Δημήτρη Σαββοργινάκη, τη Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Άννα Ζαχίδου, τον Διευθυντή Η/Μ Εγκαταστάσεων και Τηλεμετρίας, κ. Μπουφίκο, τον επιβλέποντα του έργου, κ. Ζωγράφο, ενώ παρόντες ήταν από την ανάδοχο «Καρκανιάς-Τεχνολογία Περιβάλλοντος», ο Πρόεδρος, κ. Γιώργος Καρκανιάς και μηχανικοί της εταιρείας.

Ανοίγουν οι στρόφιγγες στο Κεντρικό Αντλιοστάσιο λυμάτων στη Λάρισα – Στα 8.000 μ3/ώρα η δυναμικότητα αποχέτευσης

Να σημειωθεί ότι το νέο αντλιοστάσιο κατασκευάστηκε κοντά στο υφιστάμενο (από τη δεκαετία του 1980), προκειμένου τόσο για να επιλυθούν τα προβλήματα συντήρησής του παλιού αντλιοστασίου, όσο και για να υπάρχει η δυνατότητα εφεδρικής λειτουργίας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα