Αντιδράσεις έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από βίντεο που δημοσιεύθηκε όπου αστυνομικός στη Λάρισα κατά τη διάρκεια επεισοδίων καλεί να επιχειρήσουν μέσα στον κόσμο, λέγοντας ότι «θα πέσει ξύλο».

Ειδικότερα, στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί, με έναν εξ αυτών να λέει συγκεκριμένα: «Θα μπούμε μέσα στον κόσμο. Θα σπάσουν αυτοί. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει. Θα μπούμε μέσα στον κόσμο, εντάξει;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραπάνω λέγονται, λίγο πριν ξεσπάσουν τα άγρια επεισόδια το απόγευμα της Κυριακής έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να προσαχθούν 24 άτομα και να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το protothema, μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονταν πολλά άτομα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

Χθες (10/9) το απόγευμα, στη Λάρισα, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συγκεντρώθηκε αριθμός ατόμων, μέρος των οποίων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας καπνογόνα και άλλα βαριά αντικείμενα.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός έξι (6) αστυνομικών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Για την απώθηση των ατόμων αυτών οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε χρήση των ενδεδειγμένων μέσων και πραγματοποίησαν 26 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία 7 συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 2, τα οποία αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σημειώνεται ότι, έχει ήδη διαταχθεί, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν ενέργειες αστυνομικών, οι οποίες καταγράφονται σε βίντεο που αναπαράγονται σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

voria.gr