«Πράσινο φως» για απαλλαγή δημοτικών τελών, πήραν από τον Δήμο Λαρισαίων 260 επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, για όσο διάστημα ίσχυσαν τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις τους ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Δήμου  και παίρνουν το δρόμο κατάθεσής τους στη ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να γίνει η απαλλαγή των τελών από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Συνεχώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που υποβάλλουν επιχειρήσεις της Λάρισας για απαλλαγή δημοτικών τελών…» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θανάσης Αδαμόπουλος και σημειώνει: «Η διαδικασία είναι ακόμη ανοιχτή και θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις που δικαιούνται απαλλαγής τελών να ανταποκριθούν και να επωφεληθούν από αυτό το μέτρο. Είναι μια οικονομική ελάφρυνση που θα τους βοηθήσει. Ως δημοτική αρχή, προτεραιότητα για εμάς έχει η στήριξη των επιχειρήσεων και το κοινωνικό συμφέρον…».

Παράλληλα συνεχίζεται η εφαρμογή του μέτρου στήριξης, που αφορά μόνο της καφετέριες και τις επιχειρήσεις εστίασης, για την επέκταση των εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων τους, με αύξηση των ορίων χρήσης κοινόχρηστου χώρου ατελώς.

Μέχρι και χθες είχαν κατατεθεί στον Δήμο Λαρισαίων 101 σχετικές αιτήσεις.

Λένα Κισσάβου Ελευθερία