Προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας καταβάλλονται στη Λάρισα, που μετά την κακοκαιρία και τις ολοκληρωτικές καταστροφές που αυτή προκάλεσε, απειλείται πλέον και από υγειονομική κρίση.

Οι υγειονομικοί της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας επικεντρώνονται σε αυτό τον σκοπό, την ώρα που έχουν κάνει την εμφάνιση τους κρούσματα, κυρίως, γαστρεντερίτιδας.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης,αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα των μολυσμένων νερών στις πλημμυρισμένες περιοχές κάνοντας έκκληση προς τους πολίτες να μην μπαίνουν στα νερά με γυμνά πόδια και χέρια γιατί μπορεί να είναι μολυσματικά.

Σε εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός για την απολύμανση των λιμναζόντων υδάτων, ώστε να προστατευθούν οι κάτοικοι από τα κουνούπια, ενώ γίνεται επιχείρηση για την απομάκρυνση και καύση των νεκρών ζώων, σε συνεργασία με τον στρατό.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται απολυμάνσεις κατοικιών, ώστε να υπάρξει προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι κάτοικοι σε κάθε σημείο του νομού δίνουν τη μάχη για τον καθαρισμό των σπιτιών τους από τις λάσπες στις περιοχές όπου η στάθμη των υδάτων έχει υποχωρήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

lifo.gr