ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΑπεβίωσε οδοντίατρος στη Λάρισα

Απεβίωσε οδοντίατρος στη Λάρισα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

“Έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών, η Αννίκα Νικόδημου – Γκουράβα, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα οδοντίατρος στη Λάρισα. Γεννηθείσα το 1930, η Αννίκα Νικόδημου – Γκουράβα ήταν το 1949 φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Ασχολής Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1954.

Κόρη του Γεωργίου Νικόδημου, ο οποίος με τον αδελφό του Βαγγέλη είχαν το γνωστό παντοπωλείο “Νικόδημος” και της Σπυριδούλας Λαχανά, που ήταν ένα από τα εννέα παιδιά του Θωμά και της Βασιλικής Λαχανά από τον Πλατύκαμπο Λάρισας. Ήταν αδελφή του γνωστού αθλητή και μπασκετμπολίστα, Νίκου Νικόδημου.

Η οδοντίατρος Αννίκα ήταν γνωστή και αγαπητή στους Λαρισαίους, δραστήρια, πολυπράγμων, γενναιόδωρη, ορειβάτισσα και με αστείρευτο χιούμορ. Παντρεύτηκε τον ιατρό αναισθησιολόγο Νικόλαο Γκουράβα και αφήνει μια κόρη , την Αλέκα Γκουράβα, καθηγήτρια Αγγλικων.

Ελευθερία

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα