37.9 C
Larissa
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΑποχή για μία...πόρτα στο δημοτικό σχολείο της Φαλάνης και...

Αποχή για μία…πόρτα στο δημοτικό σχολείο της Φαλάνης και αντιδράσεις εκπαιδευτικών

Εξακολουθούν οι αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές στη Φαλάνη για τη συγχώνευση δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στο ίδιο διδακτήριο, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από τους σεισμούς. Το μεσημέρι στην αλλαγή βάρδιας μάλιστα έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη, ενώ αναμένεται να απέχουν από τα μαθήματα τους οι μαθητές του δημοτικού. Όπως αναφέρουν το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί με το άνοιγμα μιας πόρτας από την πίσω πλευρά του σχολικού κτιρίου, αλλά θεωρούν ότι η δημοτική αρχή Λάρισας αδράνησε όλο αυτό το διάστημα και δεν ικανοποίησε το αίτημά τους.

Αποχή γιασ μία...πόρτα στο δημοτικό σχολείο της Φαλάνης και αντιδράσεις εκπαιδευτικών

Η ανακοίνωση των καθηγητώνΝα επανεξετάσει την απόφασή του να συστεγαστούν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης – το κτίριο του οποίου υπέστη ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό – στο Γυμνάσιο – Λύκειο Φαλάνης, ζητούν οι καθηγητές τους από τον Δήμο Λαρισαίων και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, σε κοινή ανακοίνωση.

Οι 600 περίπου μαθητές που θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε δύο βάρδιες, αποτελούν “υγειονομική βόμβα” και ενδεχομένως να προκληθούν προβλήματα για την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, υποστηρίζουν.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται: «Οι Σύλλογοι Καθηγητών του Γυμνασίου και Λυκείου Φαλάνης, μετά την απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων για την μεταστέγαση του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης στο διδακτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου συνεδρίασαν εκτάκτως και αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας στην απόφαση αυτή η οποία ελήφθη ερήμην μας και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά στοιχεία του Σχολείου μας. Διαμαρτυρόμαστε επίσης διότι η απόφαση μας κοινοποιήθηκε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, κυριολεκτικά στο παρά 1’ της επανέναρξης των μαθημάτων γεγονός που δεν μας επέτρεψε καμιά προπαρασκευή για την υποδοχή ενός ολόκληρου σχολείου 300 ατόμων με 13 Τμήματα εν λειτουργία.

Αποχή γιασ μία...πόρτα στο δημοτικό σχολείο της Φαλάνης και αντιδράσεις εκπαιδευτικών

Η απόφαση είναι υγειονομικώς απαράδεκτη. Επτακόσια συνολικά άτομα (μαθητές – εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό) υποχρεώνονται να λειτουργήσουν σε έναν χώρο μόλις 1000 τ.μ χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ασφάλεια και υγιεινή στο χώρο εργασίας τους. Σημειωτέον ότι η πρωινή βάρδια τελειώνει στις 14.00 και η απογευματινή ξεκινά στις 14.30. Πιστεύει κανείς ότι μισή ώρα επαρκεί για να απολυμανθεί το κτίριο;

Οι 600 μαθητές πρακτικά θα μεταφέρουν σε όλα σχεδόν τα σπίτια της Κοινότητας Φαλάνης ένα πολύ εκτεταμένο ιϊκό φορτίο και θα λειτουργήσουν ως υγειονομική βόμβα για όλη την περιοχή που ήδη είναι από μόνη της επιβαρυμένη. Επί πλέον δε λόγω της ανάμειξης των Τμημάτων (κατά παράβαση της σχετικής ΚΥΑ που ορίζει σταθερό αριθμό μαθητών ανά αίθουσα) δεν θα υπάρχει καμιά δυνατότητα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.
Επισημαίνουμε τον σοβαρότατο κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων μαθητών, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος ή στενής επαφής κρούσματος, καθώς οι αίθουσες των εξετάσεων θα χρησιμοποιούνται κάθε μέρα για διδασκαλία μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου”.

Οι καθηγητές σημειώνουν ακόμη ότι η απόφαση δημιουργεί σοβαρά κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα σε εκατοντάδες οικογένειες, και επί πλέον βρίσκει αντίθετους και τους Συλλόγους Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου και του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Φαλάνης. Καλούν τέλος το Δήμο και κάθε αρμόδιο, “να επανεξετάσουν την απόφαση τους και να διασφαλίσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων μας στην ασφάλεια και την υγιεινή του εργασιακού μας χώρου».

thessaliatv.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα