20.7 C
Larissa
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΑπόπειρα εκφοβισμού δημοσιογράφου που κάλυπτε δίκη κακοποίησης ανηλίκων

Απόπειρα εκφοβισμού δημοσιογράφου που κάλυπτε δίκη κακοποίησης ανηλίκων

Σε σοβαρή καταγγελία προχωρά η δημοσιογράφος του Μanifold Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου για προσπάθεια εκφοβισμού της από ομάδα καταγγελλόμενων για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους, κάποιοι εκ των οποίων είναι ήδη υπόδικοι. Η κ. Αλεβιζοπούλου κάλυπτε τη δίκη κατηγορούμενου για τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Αθηνών, όταν δέχθηκε τον τραμπουκισμό, ενώ, όπως καταγγέλλουν η Αστυνομία δεν έπραξε τα δέοντα.

Πρόκειται για μία από τις 16 συνολικά υποθέσεις που δικάζονται στο ΜΟΔ. Αφορούν πατεράδες που ενώ έχουν κατηγορηθεί από τα παιδιά τους για σεξουαλική κακοποίηση, αυτοί ισχυρίζονται πως πρόκειται για «σκευωρία» μεταξύ των μητέρων και της ιατροδικαστικής παιδοψυχολόγου και τεχνικού συμβούλου.

Ο κατηγορούμενος της φώναζε «Δημοσιογράφος είσαι; Να βγεις έξω!»

Η εν λόγω δίκη αφορά την καταγγελία της ασέλγειας. Αυτή έχει καταγραφεί αρχικά από παιδοψυχίατρο, ενώ στην συνέχεια το παιδί εξετάστηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, παρουσία ανακρίτριας. Η έκθεση της ιατροδικαστικής ψυχολόγου και τεχνικής συμβούλου της μητέρας έκρινε την καταγγελία ως αληθή.

Ο κατηγορούμενος και 15 ακόμα κατηγορούμενοι ή καταγγελλόμενοι δηλώνουν πως έχουν πέσει θύματα «φάμπρικας ψευδών γνωματεύσεων». Με συχνές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές ανακίνησαν το θέμα, χρησιμοποιώντας όρους όπως η «γονική αποξένωση», ένα «σύνδρομο» που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν.

Πέντε εκ των κατηγορουμένων εμφανίστηκαν για συμπαράσταση του πατέρα που δικάζονταν ενώ ενδιαφέρον έδειξαν και συνήγοροι των άλλων κατηγορουμένων. Μάλιστα προσπαθούσαν να διώξουν την δημοσιογράφο του Manifold Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, που μαζί με την δημοσιογραφική ομάδα ερευνούν το σύστημα παιδικής προστασίας από το 2018.

Στη συνέχεια, και μετά το πέρας της διαδικασίας, άγνωστος άνδρας φωτογράφιζε την μητέρα, συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας, συγγενείς του παιδιού και την δημοσιογράφο. Όταν του ζητήθηκε ο λόγος καθώς απαγορεύονται οι φωτογραφίες εντός δικαστικής αίθουσας, ο άνδρας έφυγε με γρήγορο βήμα, ενώ οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες δεν τον σταμάτησαν. Η ομάδα του Manifold εκφράζει έντονο προβληματισμό για το συμβάν, σημειώνοντας πως οι δύο από τους 16 κατηγορουμένους είναι αστυνομικοί.

Παρότι το δικαστήριο θα κρίνει την τύχη του κατηγορουμένου, την αθωώτητα ή ενοχή, υπάρχει ήδη αποκλεισμός επικοινωνίας με το παιδί.

Η ανακοίνωση του Manifold που αναφέρει το περιστατικό

«Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, η δημοσιογράφος του Manifold Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου κάλυπτε τη δίκη κατηγορούμενου για τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Εκεί, έγινε στόχος απόπειρας εκφοβισμού από ομάδα καταγγελλόμενων για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους, κάποιοι από τους οποίους είναι ήδη υπόδικοι. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διακοπής της διαδικασίας, ο κατηγορούμενος, πλαισιωμένος από δύο ακόμη καταγγελλόμενους, πλησίασε τη δημοσιογράφο και άρχισε να της φωνάζει επιθετικά να βγει έξω.

Στη συνέχεια, μετά το πέρας της διαδικασίας και όσο η πλευρά του παιδιού, δηλαδή η μητέρα του, άλλοι συγγενείς και οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, παρέμεναν στην αίθουσα, ένας άντρας άγνωστης ταυτότητας άρχισε να τους φωτογραφίζει. Στην αίθουσα ήταν και η δημοσιογράφος του Manifold. Έγινε αντιληπτός από συγγενή της μητέρας, η οποία του ζήτησε τον λόγο που τους φωτογράφισε χωρίς την άδειά τους, αλλά ο άγνωστος άντρας βγήκε από την αίθουσα χωρίς να απαντήσει.

Η συγγενής τον ακολούθησε, όπως επίσης και η δημοσιογράφος του Manifold, αλλά ο άντρας απομακρύνθηκε ολοένα επιταχύνοντας. Οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες δεν αντέδρασαν. Παρά τις παραινέσεις της συγγενή και της δημοσιογράφου να τον σταματήσουν, οι αστυνομικοί παρέμειναν αδρανείς και ο άντρας τράπηκε σε φυγή. Η ομάδα του Manifold δεν έχει προς το παρόν γνώση της ταυτότητας του άντρα αυτού, μας προβληματίζει ωστόσο το γεγονός ότι οι αστυνομικοί του ΜΟΔ δεν αντέδρασαν, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε ότι δύο από τους καταγγελλόμενους είναι αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν μάλιστα παρόντες εκείνη την ημέρα.

Δηλώνουμε ότι καμία απόπειρα εκφοβισμού δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνει από την έρευνά μας για το σύστημα παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, η οποία είναι σε εξέλιξη από το 2018.»

Πηγή

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα