Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel τον επέκρινε δημόσια για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων, κατηγορώντας τον πως συνέχεια ψεύδεται και υποκρίνεται για το ζήτημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκνευρισμένος από την ερώτηση απάντησε σε έντονο ύφος και διαψεύδοντας όσα είπε η δημοσιογράφος, αλλά και αμφισβητώντας τις γνώσεις της για την κατάσταση των προσφυγικών καταυλισμών στη χώρα, είπε: «Δεν μπορείτε να έρχεστε εδώ και να με προσβάλλετε».

Η αλήθεια είναι πως η Ingeborg Beugel δεν είναι και τόσο «ξένη» με την Ελλάδα. Ζει εδώ και δεκαετίες στη χώρα και ειδικότερα στην Ύδρα και μάλιστα πρόσφατα πλήρωσε ακριβά το ενδιαφέρον της για τους πρόσφυγες, καθώς συνελλήφθη από τις ελληνικές αρχές τον Ιούνιο επειδή φιλοξενούσε έναν 23χρονο Αφγανο, ο οποίος είχε αιτηθεί άσυλο και ήρθε στην Ελλάδα όταν οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν μέλη της οικογένειάς του.

Η Ingeborg Beugel εργάζεται ως ανταποκρίτρια πολλών ολλανδικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει στο Tvxs.gr για την περιπέτειά της με τις ελληνικές αρχές. «Πρέπει να παραδεχτώ ότι υποτίμησα τους Χρυσαυγίτες (κρυφούς και φανερούς) και ποτέ δεν φαντάστηκα ότι ο ελληνικός πολιτισμός έτσι όπως τον ξέρω, θα επέτρεπε την ποινικοποίηση της φιλοξενίας. Όταν μάλιστα, ο άνθρωπος αυτός, έχει κριθεί παράνομος ενώ δεν είναι, επειδή δεν λειτουργούσε η υπηρεσία χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας. Με ευθύνη δηλαδή της πολιτείας κατηγορείται, ενώ είναι απολύτως αθώος. Γεγονός που γνωρίζουν οι αρχές στην Ύδρα, αλλά δεν τους ενδιαφέρει», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

tvxs.gr