Αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους επιτυχημένους επιχειρηματίες και πρότυπο όσον αφορά στην επαγγελματική επιτυχία.

Ο λόγος για τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος από το μηδέν κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία και να αλλάξει την ιστορία των υπολογιστών.

Μπορεί σήμερα ο ιδρυτής της Microsoft να μην εργάζεται τόσο εντατικά στο συγκεκριμένο κομμάτι, ωστόσο βρίσκει αρκετό χρόνο για φιλανθρωπίες και οργανισμούς, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι πριν μερικά χρόνια.

«Δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα»

Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει πως οι ιδρυτές νεοσύστατων επιχειρήσεων δεν πρέπει να παίρνουν Σαββατοκύριακα ή διακοπές κατά τις πρώτες ημέρες της δημιουργίας μιας εταιρείας.

Αυτό μάλιστα το εφάρμοσε και στον ίδιο τον εαυτό του. Σύμφωνα με το Business Insider όταν ξεκινούσε την εταιρεία του δεν πίστευε πάρα πολύ στα ρεπό και στην πραγματικότητα ξόδευε πάρα πολύ χρόνο δουλεύοντας.

Πλέον βέβαια, ο ίδιος έχει αλλάξει τακτική και μάλιστα σήμερα προειδοποιεί και για τους κινδύνους της εντατικής εργασίας.

«Νομίζω ότι η ιδέα του να δουλεύεις εξαιρετικά σκληρά είναι υπερεκτιμημένη» έχει πει πριν από κάποια χρόνια για να συμπληρώσει πως «στην περίπτωσή μου, η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα. Δεν πίστευα στις διακοπές και στα ρεπό».

Όταν έκλεισε τα 30, όμως, όλα άλλαξαν: «Έγινε κάτι περίεργο και ξεκίνησαν να μου αρέσουν τα Σαββατοκύριακα. Τώρα κάνω πολλές διακοπές. Ο 20χρονος εαυτός μου θα αηδίαζε με τον τωρινό μου».

Δείτε όσα είχε πει

[embedded content]Πηγη: in.gr